Skara stift

Biskop Åke Bonnier och Kristina Gustafsson Bonnier auktionerar ut en trerätters middag till förmån för Act Svenska kyrkan

Dela

För att samla in pengar till Act Svenska kyrkans fasteaktion auktionerar biskop Åke Bonnier tillsammans med sin fru Kristina Gustafsson Bonnier ut en trerättersmiddag i biskopsgården i Skara. Budgivningen görs på auktionssajten Tradera och pågår fram till 28 mars kl. 20.00.

Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier vid biskopsgården i Skara. Foto: Carla Karlsson
Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier vid biskopsgården i Skara. Foto: Carla Karlsson

Varje år i anordnar Act Svenska kyrkan en fasteaktion, i syfte att samla in pengar för att hjälpa människor som lever i extrem fattigdom. Insamlingen pågår samtidigt i församlingar runt om i hela Sverige och i Skara stift är det många som brukar engagera sig i Act Svenska kyrkans kampanjer. 

Under pandemin har det inte varit möjligt att arrangera insamlingsaktiviteter som andra år och den största delen av insamlingen i årets fasteaktion sker digitalt. Ett exempel är ett samarbete med auktionssajten Tradera där man i år kan auktionera ut föremål och tjänster till förmån för Act Svenska kyrkan. 

Som en del i insamlingskampanjen på Tradera auktionerar biskop Åke Bonnier och Kristina Gustafsson Bonnier ut en trerätters middag i biskopsgården i Skara i höst. Middagen auktioneras ut genom fem auktioner, där varje auktion gäller för två personer. Totalt kommer  tio personer att äta trerätters middag tillsammans med biskopsparet. Middagen kommer äga rum den 29 oktober och kommer genomföras med hänsyn till de eventuella restriktioner som då är gällande. 

Kristina och Åke ser med förväntan fram emot middagen i höst. 
-Att kombinera någonting så trevligt med någonting som är livsviktigt känns mycket bra och vi ser verkligen fram emot detta, säger biskop Åke. 

Auktionerna har lagts ut med ett utropspris på 1 krona och avslutas på palmsöndagen, 28 mars. Här finns auktionerna samlade

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier vid biskopsgården i Skara. Foto: Carla Karlsson
Kristina Gustafsson Bonnier och Åke Bonnier vid biskopsgården i Skara. Foto: Carla Karlsson
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 109 församlingar samlade i 42 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.
Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum