Luleå stift, Svenska kyrkan

Biskop Hans Stiglunds julhälsning

Dela
Årets julhälsning är inspelad i Luleå stadspark.
 

Julen har för många blivit en stressig tid, man vill skapa en idyll som kanske inte går att skapa, eller känner oro för ensamhet och minnen av jular som inte är så roliga.
  I årets julhälsnings intervjuas biskop Hans Stiglund kring sina tankar om julen och hur julevangeliet kan hjälpa oss att "landa rätt".

Glädje i att ge en julgåva till människor i nöd

Inför julen rekommenderar Hans Stiglund att, för att hitta vila och frihet i att få vara människa, hitta grundtonen genom julens gudstjänster, sånger, böner och texter.
   – Och så tycker jag det finns en fantastisk glädje i att ge, och det är ju därför vi har våra julklappar. Men också att se lite längre utöver sitt eget sammanhang, att ge en julgåva till människor i nöd och till hjälpprojekt runtom i vår värld. Det hjälper oss att kunna fira en mer meningsfull hjul.

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum