Lunds stift, Svenska kyrkan

Biskop Johan besöker Malmö Airport, Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp och Burlövs kommun

Dela

Den 19-23 april visiterar biskop Johan Tyrberg församlingarna i Bara kontrakt som omfattas av Burlövs, Lomma, Staffanstorps och Svedala kommuner. Media hälsas välkomna att följa med vid studiebesöken hos Malmö Airport, lantbruksuniversitetet i Alnarp och Burlövs kommun.

En av biskopens uppgifter är att visitera stiftets församlingar. Under visitationen möter biskopen församlingsbor, förtroendevalda och personal för att samtala om glädjeämnen och utmaningar. Biskop Johan besöker även några lokala samarbetspartners för att lära sig mer om deras verksamheter och utbyta tankar.

– Som biskop är det min uppgift att företräda Svenska kyrkan och stimulera till att angelägna samhällsfrågor belyses ur kristna perspektiv. Visitationen ser jag som ett utmärkt tillfälle att också nå utanför kyrkans vanliga rum. Min förhoppning är att visitationen ska ge nya och fördjupade tankar, visioner, kontakter och utmaningar som vi kan arbeta vidare med, säger biskop Johan.

Program för visitationen finns i Lunds stifts pressrum: 
https://svenskakyrkan.se/lundsstift/pressmeddelande

Utöver offentliga programpunkter hälsas media även välkomna att närvara vid besöken hos: 
Malmö Airport, onsdag 20 april 08.50-10.30 
Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp, torsdag 21 april 09-10.30 
Burlövs kommun, fredag 22 april 09-10.30

Möjlighet till längre samtal med biskop Johan erbjuds i samband med: 
Afterwork på C´s krog i Åkarp, fredag 22 april från klockan 17.

Anmälan görs till pressekreterare Camilla Lindskog senast torsdag 14 april. 
Personnummer måste anges för besöket på Malmö Airport.

Pressbilder på biskop Johan finns att ladda ner på Lunds stifts webbplats: http://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/pressbilder-johan-tyrberg

Följ även visitationen på biskop Johans Twitter, på Lunds stifts Facebooksida samt via #färdastillsammans.

 

Camilla Lindskog
Pressekreterare, Lunds stift Telefon: 046-15 55 23
E-post: camilla.lindskog@svenskakyrkan.se
www.svenskakyrkan.se/lundsstift
www.facebook.com/lundsstiftsvenskakyrkan

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlings-verksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Konstverk av Nathan Coley öppnar upp för dialog med Lunds invånare14.11.2017 10:16Nyheter

Ett konstverk av den internationellt välkända brittiska konstnären Nathan Coley installeras i anslutning till Lunds domkyrka. Det är starten för Råängens konst- och arkitekturprogram, Lunds domkyrkas arena för samtal med allmänheten i Lund, om vad som händer på Domkyrkans marker i Brunnshög. Coleys konstverk är en ljusskulptur som heter "Heaven Is A Place Where Nothing Ever Happens” (Himmelen är en plats där ingenting någonsin händer). Efter att verket skapades 2008, har det installerats i olika kontexter på olika ställen, exempelvis på Kunstmuseum Kloster i Magdeburg (Tyskland) och i den engelska kuststaden Folkestone. Titeln på verket kommer från en sångtext av Talking Heads från 1979. ”Det finns en lång relation mellan konstnärer och Domkyrkan. Själva kyrkorummet är en konstnärlig gestaltning med spår från många tider. Det inspirerar till en fortsatt dialog med samtidskonsten. Som nu, med Nathan Coleys verk tillfälligt placerat vid Domkyrkans absid! Genom konsten kan vi dela erfaren

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum