Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman besöker Nynäshamns församling - den första fysiska biskopsvisitationen på över ett år

Dela

På onsdag och torsdag, den 29-30 september, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Nynäshamns församling. Biskopen kommer bland annat att leda ”Ung mässa” tillsammans med ungdomsgruppen.

Biskopen kommer till Nynäshamns församling för att lyssna och samtala med medarbetare. Pandemin har varit en speciell tid även för kyrkan och församlingen kommer att delge vad de lärt sig samt glädjeämnen och utmaningar inför framtiden. Biskopen möter också församlingens ungdomar, ideellt engagerade och förtroendevalda.

Nynäshamn särdrag som hamnstad märks vid besöket, bland annat genom en guidad tur i Norviks hamn och genom att biskop Johan Dalman inviger Sjömanskyrkans nya andaktsrum.

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 17 oktober i Nynäshamns kyrka. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum