Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman pilgrimsvandrar till Pingsthelgens vallfartsmässa

Dela

Idag inledde biskop Johan Dalman en pilgrimsvandring genom Strängnäs stift. Biskopen vandrar från Strängnäs domkyrka till Riseberga klosterruin den 19-23 maj, där det på söndag på Pingstdagen blir en live-sänd vallfartsmässa.

Färden går mest till fots, men ett par sträckor sker med båt och cykel. Ursprungstanken var att alla som ville skulle kunna gå med en bit på vägen, men nu är vandringen begränsad till max åtta personer i taget.

Övriga kan följa med digitalt istället vid regelbundna livesändningar på Instagramkontot @biskopdalman.

Varje kväll kommer också en sammanfattande film av dagens etapp att publiceras i stiftets kanaler. Morgon-, middags- och kvällsbön kommer att sändas live samt ett samtal med en gäst utifrån de olika dagarnas tema: ungdom, retreat, bön och klimat.

Bönen blir ett centralt tema för hela vandringen då Böndagboken (Verbum förlag) av John Baillie just kommit ut i en översatt och bearbetad version av biskop Johan. Boken blir en given följeslagare på vägen. 

Den avslutande Vallfartsmässan i Riseberga klosterruin kl. 12 på söndag den 23 maj kommer att gå att följa live på stiftets Youtube-kanal.  

- Pilgrimsstav och skoskavsplåster är packade. Jag är så taggad! säger biskop Johan.

Följ med digital alla dagar: Program 19-23 maj


För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt, Strängnäs stift
Tel: 072-564 20 88

Nyckelord

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum