Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Hallsbergs församling

Dela
På söndag, den 5 februari, välkomnas Magnus Segendorff som ny kyrkoherde i Hallsbergs församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa då både barn- och vuxenkörer sjunger.
Magnus Segendorff. Foto: Linda Carlsson
Magnus Segendorff. Foto: Linda Carlsson

Tid: söndagen den 5 februari, kl. 10:00.

Plats: Sockenkyrkan

Efter gudstjänsten är det lunch och fika i församlingsgården. Barnlokalerna är öppna för lek.

Välkomna att närvara!

Magnus Segendorff, 43 år, prästvigdes 2010 för Linköpings stift. Han har verkat som präst i Strängnäs stift sedan 2011 då han blev komminister i Katrineholms församling. Senast kommer han från en tjänst som kyrkoherde i Sköllersta församling.

– Jag bor i Snavlunda och har åkt igenom Hallsberg nästan varje dag i åtta år och alltid sneglat på kyrkorna – och nu är jag här, säger Magnus Segendorff.

– Jag ser fram emot att få tjäna kyrkan och bygga en gemenskap som är öppen för alla. Kyrkan hålls inte samman av sina gränser, utan av sitt centrum som är Jesus Kristus.

Innan Magnus Segendorff blev präst jobbade han som fritidsledare i Vreta klosters kyrka under flera år, han har även hunnit med en sju månaders utlandstjänstgöring i Kosovo för försvarsmakten. Han är gift och har två barn och tycker om att spela fotboll och laga mat.

För mer information:

Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Magnus Segendorff. Foto: Linda Carlsson
Magnus Segendorff. Foto: Linda Carlsson
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum