Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Kafjärdens församling

Dela
På söndag, den 5 februari, välkomnas Jenny Ludvigson som ny kyrkoherde i Kafjärdens församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa då både barn- och vuxenkör medverkar.
Jenny Ludvigson. Foto: Sven-Erik Sieurin
Jenny Ludvigson. Foto: Sven-Erik Sieurin

Tid: söndagen den 5 februari, kl. 17:00.

Plats: Jäders kyrka.

Efter gudstjänsten är det mingel med tilltugg.

Välkomna att närvara!

Jenny Ludvigson, 44 år, prästvigdes 2014 för Strängnäs stift. Hon började sin prästgärning i Eskilstuna församling och kommer senast från en tjänst som fängelsepräst på anstalten Tillberga i Västerås stift.

– Jag är född i Ånge utanför Sundsvall men har bott hela mitt vuxna liv i Rekarne kontrakt där Kafjärdens församling ingår så jag ser fram emot att fortsätta att bygga församling här. Att förrätta dop, hålla vigslar och begravningar, träffas för kaffe i stugorna och andra församlingsverksamheter, säger Jenny Ludvigson.

Innan hon blev präst arbetade Jenny som teckenspråk- och dövblindtolk i många år.

– Det har gjort att jag har träffat människor i mycket varierande situationer. Nu är jag här och vill vara en naturlig del av invånarnas vardag. Jag vill möta människor där de är men så klart också i våra sex fantastiska kyrkor; Barva, Kjula, Jäder, Hammarby, Vallby och Sundby.

För mer information:

Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jenny Ludvigson. Foto: Sven-Erik Sieurin
Jenny Ludvigson. Foto: Sven-Erik Sieurin
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum