Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Hallsbergs församling

Dela

På tisdag och onsdag, den 15-16 oktober, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Hallsbergs församling. Biskopen kommer bland annat att medverka i ett panelsamtal om ungdomars psykiska (o)hälsa.

Biskopen kommer till Hallsbergs församling för att lyssna och samtala med medarbetare om glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också kyrkorådet för samtal.

På tisdagen den 15 oktober medverkar biskopen i ett panelsamtal om ungdomars psykiska (o)hälsa.
Medverkande: Aniara, Elevhälsan, socialpedagoger som jobbar mot hemmasittare, familjeteamet i kommunen, ungdomar och representanter från församlingen. Tomas Munkas Larsson, pastor och konstnär, talar om att vara kroniskt sjuk i depression.
Moderator: Martin Öhman, församlingspedagog.
Tid: kl 13.30
Plats: gymnasiet Alléskolan

På kvällen firas mässa i Adventskyrkan. Biskopen predikar och leder mässan.
Tid: Tisdag den 24 september, kl 18.00, församlingsafton 18.30.
Plats: Sofia Magdalena kyrka
Efter mässan följer mat och mingel.

Under onsdagen den 16 oktober, 13.30, blir det ett besök i butiken Bra och begagnat. Samtal med föreståndaren om social och diakonal verksamhet.

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 10 november i Sockenkyrkan. 

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum