Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Katrineholmsbygdens församling

Dela
Den 28-29 september genomför biskop Johan Dalman en visitation i Katrineholmsbygdens församling. Biskopen kommer bland annat att besöka kyrkbänken i galleria Kvarnen på onsdag kl. 15:30 - välkommen förbi och säg hej!
Foto: Rickard L Eriksson
Foto: Rickard L Eriksson

Biskopen kommer till Katrineholmsbygdens församling för att lyssna och samtala med medarbetare om församlingens glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också församlingens ungdomar och förtroendevalda, genom representanter från kyrkorådet.

Dagarna kommer att innehålla besök i församlingens verksamheter. Biskopen kommer även att besöka Karsuddens sjukhus, Kullbergska sjukhuset samt Forssjö skola.

Välkommen till de offentliga samlingarna:
Onsdag 28 september
08.30 Morgonbön i Sandbäcksgården
15.30 Biskopen finns på kyrkbänken i gallerian Kvarnen
18.30 Mässa i Stora Malms kyrka

Biskopsvisitationen avslutas med en visitationshögmässa söndagen den 16 oktober i Östra Vingåkers kyrka kl 17.00.

Biskopsvisitationer
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Kontakter

Bilder

Foto: Rickard L Eriksson
Foto: Rickard L Eriksson
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum