Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Kumla pastorat

Dela

På onsdag och torsdag, den 30-31 januari, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Kumla pastorat. Programmet rymmer bland annat besök på Kumla-anstalten.

Biskopen kommer till Kumla pastorat för att lyssna och samtala med medarbetare om glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också kyrkorådet för samtal.

Under visitationen kommer biskop Johan bland annat att besöka två av de största arbetsplatserna i pastoratet. På onsdagen besöker biskopen och medarbetare från stift och pastorat Kumla-anstalten, och på torsdagen blir det ett besök på Fortum Waste Solution.

På onsdagskvällen möter biskopen Ungdomsgruppen för ett samtal med rubriken ”Följ med och se”. Om kallelse och om att ge av sig själv och sin tid till Guds tjänst.

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 10 februari i Kumla kyrka.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum