Lunds stift, Svenska kyrkan

Biskop Johan Tyrberg visiterar östra Blekinge

Dela

Den 10-14 oktober visiterar Lunds stifts biskop församlingarna i Karlskrona-Ronneby kontrakt. Detta är biskopens första visitation i Blekinge.

Biskop Johan beskriver visitationen i Blekinge som att komma hem. Under 90-talet arbetade han på Sturkö, i Ramdala och i Ronneby.
– När man arbetar som präst får man en stark relation till orten och till människorna där. Det ska bli spännande att få besöka kontraktet och se hur församlingarna i östra Blekinge utvecklats och vilka vägar de tagit.

Biskopsvisitationer är reglerade i Kyrkoordningen och har en del formella inslag. En av biskopens huvuduppgifter är att se till att kyrkoherdarna sköter sina uppgifter på rätt sätt och att församlingarna fungerar som de ska.
– Jag har valt att visitera utifrån en modell där kontraktsprosten undersöker formaliteter som att diarierna sköts korrekt och att kyrkornas textilier förvaras rätt. Kontraktsprosten, som i detta fall är Karlskronas kyrkoherde Pamela Garpefors, redogör för mig hur det står till i kontraktet. Rapporten har jag som underlag när jag besöker församlingarna. Vi ska bland annat samtala om glädjeämnen, utmaningar och om hur man kan utveckla sin församling. Min förhoppning är att visitationen leder till inspiration och nytändning.

Media hälsas välkomna att träffa biskopen, kontraktsprosten och kyrkoherdarna både i samband med öppna programpunkter och för enskilda intervjuer efter överenskommelse med pressekreterare Camilla Lindskog (se nedan).

Öppet program:
10 oktober klockan 17.00 mässa i Fredrikskyrkan, Karlskrona
11 oktober klockan 18.30 aftonbön och mingel i Fridlevstads kyrka
12 oktober klockan 17.00 after work på The Fox & Anchor, Karlskrona
14 oktober klockan 11.00 festmässa i Bräkne-Hoby kyrka
 

Mer information om visitationen finns på Lunds stifts webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/visitation-i-karlskrona-ronneby-kontrakt

Pressbilder på biskop Johan finns i Lunds stifts pressrum:
http://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/pressbilder-johan-tyrberg

Följ även visitationen via biskopens Twitter och Facebooksida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

Vad är då en människa? – om AI som möjlighet och gräns16.5.2019 07:23:00 CESTPressmeddelande

Artificiell intelligens och maskininlärning är expansiva områden i vår tid. Nya möjligheter blir synliga och frågor om begränsning och ansvar väcks. Detta område är i fokus vid årets högtidssammankomst för stiftelsen Baculus deperditus den 21 maj klockan 18.30 i Lunds domkyrka. Föreläsarna Elin Trägårdh och Christian Balkenius ger oss perspektiv från medicin och kognitionsvetenskap om AI inom vården och om vad robotar lär sig av människor och vad roboten lär oss om människan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum