Lunds stift, Svenska kyrkan

Biskop Johan uppmanar församlingarna att ringa samman till bön för alla som lider

Dela

Biskop Johan skriver i ett brev till församlingarna i Skåne och Blekinge att han gärna ser att de låter kyrkklockorna kalla till bön för dem som lider i vår värld

Det pågår ett fruktansvärt krig i Syrien och kringliggande länder. Människorna i Aleppo har ingenstans att fly. Det är lätt att känna hopplöshet inför att inte kunna göra något. Men vi kan göra något väldigt viktigt. Vi kan be!

– Jag vill uppmana till bön för Syriens folk. Be för de instängda i Aleppo. Be för alla kristna som förföljs för sin tro, och be för alla som oavsett tro förföljs. Be för människorna i Irak, Afghanistan och de kringliggande länderna. Be för människorna i Haiti. Det är vår uppgift att göra jorden till en planet där ingen skall behöva plågas av krig, hunger eller fruktan eller vara utestängd från andra i meningslöst främlingskap för sin härstamnings, hudfärgs eller världsåskådnings skull, säger biskop Johan.

Pressbilder på biskop Johan finns i Lunds stifts pressrum:
http://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/pressbilder-johan-tyrberg

Nyckelord

Kontakter

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum