Strängnäs stift

Biskop Johans tweedkavaj säljs på auktion - ger värme till både köparen och krigsoffer

Dela

Biskop Johan Dalman säljer kläder och tavlor genom en Tradera-auktion till förmån för Svenska kyrkans fasteaktion. – Det är underbart att grejer som man inte behöver kan bli till glädje för någon annan. Tweedkavajen har stått emot Irlands hårdaste blåst så den kan jag gå i god för, säger biskopen.

Det är andra året som Act Svenska kyrkan samarbetar med Tradera i den årliga fastekampanjen. Traderainsamlingen är öppen för alla som vill bidra. Pengarna kommer bland annat att gå till människorna som flyr från kriget i Ukraina men även till människor som är i akut hungersnöd eller lever i annan utsatthet. Auktionen startade 27 februari och pågår till 10 april, en av biskopens klädesplagg har redan gått under klubban men fler finns kvar liksom flera tavlor.

Länk till biskop Strängnäs biskop Johan Dalmans auktion: https://www.tradera.com/profile/items/5321603/strangnasstift

Länk till hela Tradera-auktionen:
https://www.tradera.com/cause/act-svenska-kyrkan

Information om fasteaktionen och Act Svenska kyrkan:
https://www.svenskakyrkan.se/act/fasteaktionen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum