Uppsala stift

Biskop Karin, Mästaren och Margarita

Dela

Folkteatern i Gävleborg sätter upp Michail Bulgakovs Mästaren och Margarita. I samband med detta ordnas filosofiska seminarier på temat ”Vad är sanning”.

Biskop Karin Johannesson medverkar tillsammans med Lilian Sjölund, författare, journalist och politisk redaktör (lib) i Hälsingetidningar och Olle Risberg som är doktorand i praktisk filosofi vid Uppsala Universitet. Samtalet leds av Erik Uddenberg, konstnärlig ledare på Folkteatern Gävleborg.

Det första filosofiska rummet hålls den 4 april klockan 12.00 på Folkteatern i Gävle, Norra Rådmansgatan 23.

Läs mer på https://folkteaterngavleborg.se/program/filosofisk-salong-vad-ar-sanning/

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum