Uppsala stift

Biskop Karin visiterar Kungsängen-Västra Ryds församling

Dela

Den 3-4 och 6 december visiteras Kungsängen-Västra Ryds församling av biskop Karin Johannesson. Temat för visitationen är ”För livets skull”. Visitationen genomförs utifrån de restriktioner som råder men digital teknik tillgängliggör både möten och gudstjänst.

Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson

Temat för visitationen är ”För livets skull”, hämtat från psalm 788, och detta är också temat för församlingens församlingsinstruktion. Temat genomsyrar visitationen då biskopen möter anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare. 

En visitation är en möjlighet för den lokala församlingen och kontrakts- och stiftsnivå att mötas till ömsesidig dialog och stöd för församlingen. Den här visitationen blir annorlunda då en visitation i vanliga fall samlar många människor särskilt vid den avslutande mässan där biskop Karin Johannesson sammanfattar sina intryck.

På grund av de rådande restriktionerna kommer de delar av visitationen som är öppna för allmänheten att livesändas på församlingens Facebook-sida och biskop Karin kommer att möta anställda och förtroendevalda i videomöten.

Torsdag den 3 december 2020

18.30 Café existens
Digital cafékväll med biskop Karin Johannesson.
Inledande panelsamtal med biskopen kring visitationens tema: ”Samverkan: För livets skull”

Fredag den 4 december

9.00 Morgonbön

Söndagen den 6 december

11.00 Visitationshögmässa från Kungsängens kyrka
Biskop Karin Johannesson predikar inklusive visitationstalar.

Läs mer om programmet på församlingens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum