Linköpings stift

Biskop Martin Modéus välkomnar ny kyrkoherde i Södra Tjust

Dela

Söndag 17 oktober välkomnar Martin Modéus, biskop i Linköpings stift Matilda Helg som ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat. Det sker vid en mottagningsmässa i Hjorteds kyrka.

Matilda Helg, ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat. Foto: Nathalie Chavez
Matilda Helg, ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat. Foto: Nathalie Chavez

”Matilda är en erfaren och skicklig kyrkoherde, och hon kommer till ett välskött pastorat med goda framtidsutsikter”, säger Martin Modéus som nu välkomnar en nytillträdd kyrkoherde.

Pandemin har gjort att de senaste kyrkoherdemottagningarna skjutits upp och ägt rum upp till ett år efter att den aktuella kyrkoherden tillträtt. Matilda Helg är färsk på sitt nya kyrkoherdejobb i Södra Tjust pastorat.

”Jag började i augusti. Det känns roligt att komma ungefär samtidigt som restriktionerna lyfts och det sker en nystart i församlingarna. Gudstjänstlivet har kunnat starta upp, körer börja komma igång och barn- och vuxenverksamheter öppnas upp igen”, säger hon.

Innan hon tog över tidigare kyrkoherden Karin Björks arbetsrum på Kyrkans hus i Västervik arbetade hon som kyrkoherde i Valdemarsvik-Ringarum, ett pastorat bestående av två församlingar. Södra Tjusts pastorat består av sex församlingar, här finns en sjukhuskyrka, andlig vård inom kriminalvården och pastoratet sträcker sig över två kommuner. Mer att förhålla sig till med andra ord.

”Jag har snart hunnit besöka alla församlingar och träffat arbetsgrupper och förtroendevalda. Jag har fått ett öppet och väldigt varmt välkomnande, det är glädjande”, säger Matilda Helg.

Om mottagningsmässan
Söndag 17 oktober
11.00
Hjorteds kyrka
Eftersamling i kyrkan med enklare mat
Mässan kommer även att direktsändas på www.svenskakyrkan.se/sodratjust

Om Matilda Helg
Bor: Östra Ed (Valdemarsvik)
Ålder: 40 år
Uppvuxen: I Sillerud (Värmland)
Fritidsintresse: Paddla havskajak, friluftsliv och skogsbruk (”jag har motorsågkörkort och äger skog”).

Kontakt
Matilda Helg, 0490-842 61
matilda.helg@svenskakyrkan.se

Kontakter

Bilder

Matilda Helg, ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat. Foto: Nathalie Chavez
Matilda Helg, ny kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat. Foto: Nathalie Chavez
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 101 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

Pilgrimsvandringen är i Malmö20.8.2021 08:41:24 CEST | Pressinbjudan

Idag är det tre år sedan Greta Tunberg började skolstrejka för klimatet. Runt om i Sverige uppmärksammas nu detta. Pilgrim's Walk for Future inbjuder press att närvara när vi möter upp Fridays for Futures skolstrejk utanför stadshuset, August Palms gata i Malmö kl. 12:30. Pilgrim's Walk for Future är Europas största klimatvandring. Den går från Vadstena till Glasgow. Idag vandrar vi vår sista etapp innan vi lämnar Sverige för att segla över till Dragör och fortsätta vandringen genom Europa. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum