Linköpings stift

Biskop Martin Modéus välkomnar Vimmerbys ”nya” kyrkoherde

Dela

Söndag 12 september välkomnas Hélén Elfving som kyrkoherde i Vimmerby pastorat. Det sker vid en kyrkoherdemottagning i Vimmerby kyrka, en gudstjänst som kan följas både på plats och live-sänd på pastoratets hemsida.

”Jag är så glad att välkomnandet av Hélén nu kan äga rum. Det är stort och viktigt att pastoratet får samlas kring sin herde i bön och välkomnande – även om det på grund av pandemin har fått skjutas upp, säger biskop Martin Modéus.

Hélén Elfving började arbeta som kyrkoherde i pastoratet redan sommaren 2019. Då som vikarie. Ett drygt år senare blev hon ordinarie och en så kallad kyrkoherdemottagning var planerad till luciadagen i december 2020. En pandemi kom emellan men nu går den högtidliga gudstjänsten att genomföra.

”Skapligt många kommer att få plats. Det finns utrymme för 110 personer när vi anpassat oss till restriktionerna om avstånd. Men vi kommer även att spela in och sända gudstjänsten direkt för dem som inte har möjlighet att vara med i kyrkan”, säger Hélén Elfving.

Hon vigdes till präst 2011. Dessförinnan arbetade hon många år inom socialt arbete, bland annat tio år som socialsekreterare i Vimmerby kommun. Hon är glad åt sin nya prästroll:

”Jag trivs jättebra som kyrkoherde!”

Vad händer?
Kyrkoherdemottagning i Vimmerby pastorat
Plats:Vimmerby kyrka
Tid: Söndag 12 september 11.00
Gudstjänsten kommer att livesändas på: svenskakyrkan.se/vimmerby

I korthet
Hélén Elfving
Välkomnas som kyrkoherde i Vimmerby pastorat.
Ålder: 56 år.
Bor: Vimmerby.
Intresse: ”Jag tränar gärna, springer i skogen och gymmar”.

Kontakt
Hélén Elfving, 0492-697 74
helen.elfving@svenskakyrkan.se
www.svenskakyrkan.se.vimmerby

Kontakter

Bilder

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 101 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

Pilgrimsvandringen är i Malmö20.8.2021 08:41:24 CEST | Pressinbjudan

Idag är det tre år sedan Greta Tunberg började skolstrejka för klimatet. Runt om i Sverige uppmärksammas nu detta. Pilgrim's Walk for Future inbjuder press att närvara när vi möter upp Fridays for Futures skolstrejk utanför stadshuset, August Palms gata i Malmö kl. 12:30. Pilgrim's Walk for Future är Europas största klimatvandring. Den går från Vadstena till Glasgow. Idag vandrar vi vår sista etapp innan vi lämnar Sverige för att segla över till Dragör och fortsätta vandringen genom Europa. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Europas största pilgrimsvandring passerar genom Skåne13.8.2021 14:56:48 CEST | Pressinbjudan

Pilgrimscentrum i Vadstena inbjuder press att närvara när Pilgrim's Walk for Future, Europas största klimatvandring, går genom Skåne och Danmark. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Europas största vandring startar i Vadstena måndag 19 juli12.7.2021 11:53:59 CEST | Pressmeddelande

Pilgrimscentrum i Vadstena inbjuder press att närvara vid starten av klimatvandringen Pilgrim's Walk for Future som går från Vadstena ända fram till klimattoppmötet i Glasgow i november. Vandringen startar måndag 19 juli klockan 08.30 i Vadstena. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Linköpings stift har fördelat 56,7 miljoner kronor i kyrkoantikvarisk ersättning och kyrkounderhållsbidrag27.5.2021 13:55:05 CEST | Pressmeddelande

Av stiftets 282 kyrkor och kapell får 84 ta del av KAE/KUB-ersättningen detta år. Beräknad totalkostnad för de projekt som har beviljats ersättning uppgår till cirka 119,5 miljoner kronor. Församlingarnas egeninsats i dessa projekt beräknas alltså till cirka 62,8 miljoner kronor, men deras sammanlagda insatser är långt större än så, eftersom drift och löpande underhåll inte berättigar till ersättning. Många projekt genomförs också helt utan kyrkoantikvarisk ersättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum