Linköpings stift

Biskop Martin på visitation i Södra Vi-Djursdala

Dela

Onsdag den 6 april inleder biskop Martin Modéus en visitation i Södra Vi-Djursdala församling i Vimmerby kommun. Visitationen avslutas med festhögmässa och visitationsstämma i Södra Vi kyrka söndag den 10 april.

Martin Modéus, biskop i Linköpings stift. Foto: Katarina Sandström Blyme
Martin Modéus, biskop i Linköpings stift. Foto: Katarina Sandström Blyme

Redan första dagen hinner Martin Modéus med att träffa många: anställda, konfirmander och de förtroendevalda i kyrkorådet. På kvällen blir det en öppen samling i församlingshemmet där han ska föreläsa om ”Tillbaka till källorna”.

- Kyrkan har livgivande källor i bibel och bön, tradition och erfarenhet. Att dela samtalsglädje och kunskap om vår tro är en viktig del i att hitta tillbaka till källorna", säger Martin Modéus.

Församlingens kyrkoherde, Anita Waernqvist ser fram emot visitationen.

- Äntligen är det dags! Efter lång tid med pandemirestriktioner ska det bli roligt att få samla många och få fira festmässa tillsammans - och fylla vår vackra ljusa kyrka med en gemensam lovsång till Gud.

- Med allt som hänt och som fortfarande händer i vår värld just nu behöver vi varandra mer än någonsin tror jag, säger hon.

Följande delar av visitationen är offentliga:

Ondag 6 april
19.00
Öppen samling. Biskop Martin föreläser om "Tillbaka till källorna". Frågestund och öppet samtal om kraftsamlingsfrågorna. Södra Vi församlingshem

Söndag 10 april
11.00                
Visitationsmässa i Södra Vi kyrka. Efteråt blir det kyrklunch och visitationsstämma i församlingshemmet.

Kontakt
Anita Waernqvist, kyrkoherde
0492-207 85, 070-579 98 23
anita.waernqvist@svenskakyrkan.se

Kort om biskopsvisitation
Dagens visitationer har inte mycket med gångna tiders biskopsbesök att göra. Då handlade de mest om kontroll. Predikades det ”rätt”? Var räkenskaperna i ordning? Det var obligatorisk närvaro, inte bara för prästerna utan också för allmänheten. Den som uteblev riskerade att få böter! Numera kommer biskopen snarare för att inspirera än för att inspektera. Främjande, inte förhör är i fokus. Tillsammans med medarbetare från stiftskansliet i Linköping möter biskop Martin församlingsbor, anställda och förtroendevalda medarbetare.

Kontakter

Bilder

Martin Modéus, biskop i Linköpings stift. Foto: Katarina Sandström Blyme
Martin Modéus, biskop i Linköpings stift. Foto: Katarina Sandström Blyme
Ladda ned bild

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 101 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum