Västerås stift, Svenska kyrkan

Biskop Mikael Mogrens hälsning denna torra sommar

Dela

Det råder torka och följderna är allvarliga. Bränder och missväxt breder ut sig. För varje dag som går hör vi mer och mer om att höjningen av temperatur gäller hela jorden. I detta läge vill jag tacka för alla insatser. Ni som kämpar mot brand och torka gör skillnad. Ni är välsignade. Tack för att ni finns. Er broder Mikael

Bön 
Vi ber om regn denna uttorkade sommar. Vi ber för människor och djur som far illa av torkan.
Vi ber om uthållighet i släckningsarbetet och beskydd för alla i brandområdena. Vi ber för missväxten och för kraft åt bönderna. 
Kom med din heliga Ande och vattna vår jord. Giv oss regn.

I Jesu namn. Amen

Nyckelord

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

+46(21)178500https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

250 orglar får personligt besök31.5.2018 07:21Pressmeddelande

Orgeln är en så självklar del av kyrkorummet att det är lätt att glömma bort att den är en del av kyrkans kulturhistoriska skatt. Men nu ska orgeln få stå i centrum i Västerås stift i Svenska kyrkan. Under de närmaste två åren ska alla stiftets 250 orglar besökas och undersökas utifrån bland annat historik och kulturhistoriskt värde. Resultatet ska hjälpa stiftets församlingar att planera underhållet av sina orglar, men också göras tillgängligt för forskning och allmänhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum