Västerås stift, Svenska kyrkan

Biskop Mikael Mogrens hälsning denna torra sommar

Dela

Det råder torka och följderna är allvarliga. Bränder och missväxt breder ut sig. För varje dag som går hör vi mer och mer om att höjningen av temperatur gäller hela jorden. I detta läge vill jag tacka för alla insatser. Ni som kämpar mot brand och torka gör skillnad. Ni är välsignade. Tack för att ni finns. Er broder Mikael

Bön 
Vi ber om regn denna uttorkade sommar. Vi ber för människor och djur som far illa av torkan.
Vi ber om uthållighet i släckningsarbetet och beskydd för alla i brandområdena. Vi ber för missväxten och för kraft åt bönderna. 
Kom med din heliga Ande och vattna vår jord. Giv oss regn.

I Jesu namn. Amen

Nyckelord

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

Tuffa prioriteringar väntar stiftets församlingar7.10.2018 07:30Pressmeddelande

Västerås stift beviljar församlingar och pastorat totalt 25,8 miljoner kronor i kyrkoantikvarisk ersättning för 2019. Ersättningen är statens kompensation för att Svenska kyrkan vårdar och underhåller det kyrkliga kulturarvet. Men arbetet med att prioritera bland ansökningarna har varit tufft, då totalkostnaden för de projekt som ansökt om ersättning var 82,6 miljoner kronor. – Differensen vittnar om att statens kompensation inte tillnärmelsevis inte når upp till det verkliga behovet. Det gör att många angelägna projekt i stiftet måste vänta för att medlen inte räcker, säger Mikael Karlsson Aili, stiftsantikvarie i Västerås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum