Göteborgs stift

Biskop Susanne möter Lars Lerin och Niklas Strömstedt på Bokmässan

Dela

Efter två digitala Bokmässor är det äntligen dags för en Bokmässa med författarsamtal inför publik i montrar och på scener. På Se människan-scenen hålls ett 70-tal författarsamtal med existentiellt perspektiv. Bland annat samtalar biskop Susanne Rappmann med Lars Lerin och Niklas Strömstedt samt Ulrica Fritzson och Ebba Älverbrandt.

På Se människan-scenen hålls ett 70-tal författarsamtal, varav två leds av biskop Susanne Rappmann. (foto: Torgny Lindén)
På Se människan-scenen hålls ett 70-tal författarsamtal, varav två leds av biskop Susanne Rappmann. (foto: Torgny Lindén)

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet "Se människan" i Svenska kyrkans monter på plan 2. Årets bokmässa, som äger rum 22-25 september, är åter en öppen mässa med publik efter två år med digitala sändningar.

På Svenska kyrkans scen möts runt 70 författare i samtal. Bland dem Nadim Ghazale, Anna-Lena Laurén, Karin Bojs, Isabella Lövin, Frank Chikane, Antje Jackelén, John Ajvide Lindqvist, Lena Andersson, Eva Dahlgren, Peter Englund, Jan Guillou, Klas Östergren, Greta Thunberg m fl.

Svenska kyrkan gör en extra stor satsning med anledning av mässans teman Klimatkrisen och Sydafrika. Bland annat med premiärvisning av filmen om sydafrikanske ärkebiskopen Desmond Tutu samt Litterär gudstjänst på temat Klimatet

Biskop Susanne håller författarsamtal

Försoningens väg – teologiska och diakonala perspektiv på försoning, upprättelse och liv

Behovet av försoning på såväl individ- som samhällsnivå gör sig ständigt påmint i världen av i dag – men också i mötet med Sydafrikas historia. Så vad är försoningens roll för mänskligt välbefinnande och hur ska försoningsprocessen se ut? Försoning måste bli konkret och tillämpbar om den ska kunna vara till hjälp i våra liv och den behöver förankras teologiskt, så att man vet varför man gör det man gör. Ulrica Fritzson, präst, och Ebba Älverbrandt, diakon, i samtal med Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift.

Tid: Lördag 24 september kl 13.00-13.20 
Plats: Se människan-scenen
Medarrangör: Verbum

Vid regnbågens slut finns en katt

Katten Kerstin har blivit ett fenomen på Instagram med närmare 90 000 följare. Men berättelsen om Kerstin Strömstedt är något mer än vardagliga anekdoter på sociala medier – där utvalda delar nu blivit bok. Genom ögonen på sin katt säger artisten Niklas Strömstedt något om livet i det lilla perspektivet, som i samklang med Lars Lerins bilder skapar en annorlunda ingång till livets sorger och glädjeämnen. Lars Lerin, konstnär, och Niklas Strömstedt, sångare och låtskrivare, i samtal med Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift.

Tid: Söndag 25 september kl 09.30-09.50
Plats: Se människan-scenen
Medarrangör: Mondial förlag

Se hela scenprogrammet:
Scenprogram Se människan 2022

Premiärvisning av filmen om Desmond Tutu

A tree has fallen – remembering Archbishop Desmond Tutu

Torsdagen den 22 september visas för första gången Marika Griehsels film om Desmond Tutus liv och gärning där bland andra ärkebiskop Antje Jackelén och den svenska läkaren i Sydafrika Ingrid le Roux medverkar.

Tid: 22 september kl 19.00
Plats: Domkyrkan i Göteborg, öppen visning med fri entré
Mer information: Kultursamverkan – Svenska kyrkan
  

Litterär gudstjänst på temat Klimatkrisen

med Mikael Wiehe  m fl

Söndagen den 25 september hålls en litterär gudstjänst på temat Klimatkrisen på Bokmässan. Medverkar gör författarna Patrik Svensson och Johanna Nilsson samt Mikael Wiehe med musiker och kören Kärlekör från Halmstad. Under ledning av kyrkoherde Lars Björksell.

Tid: 25 september kl 11.00-12.00
Plats: Bokmässan i sal G3 (intill Svenska kyrkans monter på plan 2), samt i SR P1
Mer information: Kultursamverkan – Svenska kyrkan

  
Kontakt: 

Mikael Ringlander, programchef, 070-518 19 95
Anna Rikner, programansvarig, 070-745 41 24

Nyckelord

Kontakter

Bilder

På Se människan-scenen hålls ett 70-tal författarsamtal, varav två leds av biskop Susanne Rappmann. (foto: Torgny Lindén)
På Se människan-scenen hålls ett 70-tal författarsamtal, varav två leds av biskop Susanne Rappmann. (foto: Torgny Lindén)
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum