Göteborgs stift

Biskop Susanne Rappmann i manifestation för konvertiter i asylprocessen

Dela

Biskop Susanne Rappmann medverkar i en ljusmanifestation och förbönsgudstjänst för konvertiter i asylprocessen den 16 januari i Göteborg. Liknande manifestationer hålls runt om i landet på initiativ av Sveriges Kristna Råd, SKR.

Många kyrkor har de senaste åren fått ta emot, undervisa, döpa och stödja konvertiter. Men många konvertiter ses inte som trovärdiga av Migrationsverket. Genom en förbönsgudstjänst och en ljusmanifestation vill Sveriges kristna råd SKR ge möjlighet för alla som vill, att vara med och uppmärksamma denna situation och stötta konvertiter och församlingar. Förbönsgudstjänst och ljusmanifestation för konvertiter i asylprocessen hålls i Stockholm, Göteborg och flera platser i landet den 16 januari.

I manifestationen och förbönsgudstjänsten är fokus på konvertiternas situation och religionsfriheten, men vi ber för alla som lever på flykt.

Bakgrund till manifestationen är Sveriges Kristina råds (SKR) debattartikel i DN den 16 december 2018 Migrationsverket måste respektera konvertiternas tro där SKR lyfter tre krav för att öka rättssäkerheten för konvertiter. 

Program i Göteborg
17.00 Manifestation med tal och musik på Frälsningsarméns scen, Nordstan
17.30 Ljusvandring från Gustav Adolfs torg till Domkyrkan
18.00 Förbönsgudstjänst i Domkyrkan

Medverkande: 
Biskop Susanne Rappmann
Per Duregård, Equmeniakyrkan
Eva Erlandsson och Emil Mattsson, Räddningsmissionen
Ann-Christine Thunman, Frälsningsarmén
Henrik Törnqvist och Susanne Olbing, Svenska kyrkan.

Arrangör:
Göteborgs Kristna råd, Göteborgs stift, Stadsmissionen och Räddningsmissionen

Kontakt:
Stiftsadjunkt Eva Glemme, 070-542 24 44, eva.glemme@svenskakyrkan.se 

Nyckelord

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann samt stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet (Bohuslän, Halland och Sydvästra delen av Västergötland)

0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum