Uppsala stift

Biskopen besöker Norra Hagunda

Dela

”Varför ska jag plantera mitt äppelträd idag”, lär Martin Luther ha frågat sig. Det är temat för visitationen när biskop Karin Johannesson visiterar Norra Hagunda församling.

Temat genomsyrar visitationen då biskopen möter anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare. Visitationer har en lång tradition som hör samman med biskopens uppdrag att hålla samman kyrkan i ett stift.

Under en av kvällarna inbjuds till ett Café Existens där företrädare för skola och föreningsliv möter biskopen i ett samtal om framtiden utifrån den fråga som följer med under visitationen; ”Varför ska jag plantera mitt äppelträd idag”? Frågan uppkom i en situation där många oroade sig för framtiden och undrade om det var värt att göra upp planer, en oro som för många är aktuell också i vår tid.

Intrycken från dagarna delas i samband med söndagens högmässa där biskopen håller tal och där det blir tillfälle för besökarna att komma med egna synpunkter.

Media är välkomna i gudstjänster och andra offentliga samlingar under visitationen.

Program för visitationen

Onsdag 29 januari

08.30, Morgonbön i Vänge kyrka

12.00, Sopplunch i Skogs-Tibble Sockenstuga

13.30, Besök på Attendo Samsaskolan

17.30, Mässa i Vänge kyrka

18.00, Besök hos Kyrkans Unga

19.00, Samtal med kyrkorådet om församlingens styrkor och utmaningar

Torsdag 30 januari

09.00, Möte med medarbetare; ”Varför ska jag plantera mitt äppelträd idag?”

11.30, Besök på Widelake Motors, Järlåsa

13.10, Besök hos barnkören Himlaväsen, Vänge

14.30, Besök på Hagundagården, Målarandakt

18.00             Café Existens

Cafékväll på Läby bygdegård med biskop Karin Johannesson. Inledande panelsamtal med biskopen kring visitationens tema; ”Varför ska jag plantera mitt äppelträd idag?”

Söndag 2 februari

10.00, Visitationshögmässa i Järlåsa kyrka

Biskop Karin Johannesson håller sin predikan som även innefattar hennes visitationstal. Församlingens musiker, präster och diakon medverkar.

11.30, Lunch i Järlåsa bygdegård

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum