Strängnäs stift

Biskopen på långbesök i Örebro pastorat

Dela

På måndag, den 17 september, inleder biskop Johan Dalman en två veckor lång visitation i Örebro pastorat. Det är första gången efter pastoratsbildningen 2014 som visitation sker. I tidsåtgång är det den mest omfattande visitation som hittills genomförts i Strängnäs stift.

Biskopsvisitationen i Örebro pastorat sker den 17-21/9 och 24-28/9. Biskopen och medarbetare från stiftskansliet besöker alla åtta församlingar och ser verksamheten och möter anställda och förtroendevalda. Han återkommer helgen den 20-21/10 för att delge sina intryck och ge utmaningar för framtiden. 

I visitationen ingår också att biskopen samtalar enskilt med samtliga präster och diakoner. Detta har av praktiska skäl genomförts under en längre tidsperiod.

Flera programpunkter är öppna för alla och det ges flera tillfällen att fira mässa med biskop Johan.
https://www.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/biskopsvisitation

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Fakta: Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftets arbete bättre kan möta församlingarnas behov.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 71 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum