Växjö stift

Biskopen säljer hockeyspel – inklusive match – till förmån för fasteaktionen 

Dela

Vill du utmana biskop Fredrik Modéus i ett parti bordshockey? Just nu finns möjligheten att buda på biskopens hockeyspel, med match på köpet. Auktionen sker till förmån för Act Svenska kyrkans fasteaktion.

– Nu auktionerar jag ut mitt hockeyspel! Jag spelar gärna, framför allt är det en tradition för mig med hockeyspel på nyårsnatten. Spelet är nästan nytt och jag utmanar köparen på en rejäl, svettig omgång, säger biskop Fredrik Modéus. 

Pandemin har medfört att många av de vanliga sätten att samla in pengar till fasteaktionen har ställts in. Uppfinningsrikedomen är dock stor i Svenska kyrkans församlingar och det görs mycket digitalt. Ett exempel är ett samarbete med auktionssajten Tradera där man kan auktionera ut föremål eller tjänster och förtjänsten går oavkortat till fasteaktionen. 

Biskop Fredrik Modéus auktion pågår till och med den 24 mars. Även andra biskopar auktionerar ut föremål till förmån för Act Svenska kyrkan. Bland annat ärkebiskop Antje Jackelén som kommer att sälja en servis. 

– Kanske vill Växjö Lakers eller HV71 eller IK Oskarshamn köpa det för en dyr peng? Eller nån helt annan! Vem vågar möta mig? säger Fredrik Modéus. 

Här finns auktionen. 

Fasteaktionen 
Coronapandemin har drabbat världen med full kraft, inte minst genom de effekter som uppstått när samhällen stängts ner för att hålla smittan borta. Aldrig har så många människor i världen varit i behov av humanitär nödhjälp. Årets fasteaktion fokuserar på den extrema fattigdom som coronapandemin lämnar efter sig.  

Kampanjen pågår varje år i sex veckor mellan fastlagssöndagen och palmsöndagen, i år från 14 februari till 28 mars. I fasteaktionen engagerar sig tusentals frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar, för att sprida information och samla in pengar på många olika sätt. 

Mer information om fasteaktionen och Act Svenska kyrkan: https://www.svenskakyrkan.se/act/fasteaktionen 

För mer information och för att boka intervju med biskopen 
Emilia Lindstrand, kommunikationsstrateg på Växjö stiftskansli 
0470-77 38 16 
emilia.lindstrand@svenskakyrkan.se 

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum