Uppsala stift

Biskopen samtalar i dörröppningen

Dela

Berga Brystuga utanför Söderhamn ordnar samtal ”i dörröppningen”. Torsdag den 21 oktober är biskop Karin Johannesson gäst

Ordet brystuga kommer från bryggstuga som betyder tillreda. I gamla tider var brystugan ett grovkök på bondgården, där man bakade och gjorde storkok, syltade och saftade, tog hand om slakt och bryggde öl. I Berga Brystuga finns en stor vedeldad bakugn, en vedspis, en kakelugn och två öppna spisar. I dörröppningen mellan de två rummen blir det möten med kända och okända personer. 

Biskop Karin Johannesson har sedan hon vigdes presenterat sina tankar på Facebook under rubriken ”På kammarn” tillsammans med tips på en liten praktisk övning. Nu lämnar biskop Karin kammarn och ställer sig i stället i dörröppningen i Berga Brystuga för ett samtal om vad som är viktigt här i livet.

Samtalet äger rum den 21 november klockan 19.30 och leds av Anders Eklund.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum