Luleå stift, Svenska kyrkan

Biskopen startar råd för unga vuxna

Dela

Efter årsskiftet vill biskop Åsa Nyström starta ett råd för unga vuxna. Just nu söker hon tolv personer i ålder 19 till 30 år som kan dela tankar och åsikter om hur Svenska kyrkan kan bli mer relevant för unga människor.

Foto: No-longer-here/Pixabay
Foto: No-longer-here/Pixabay

Tolv personer i åldern 19–30 år som vill ge input på hur kyrkan blir mer relevant. Det är vad biskop Åsa Nyström söker till sitt råd för unga vuxna.

– Det är flera år sedan tankarna om en grupp med unga rådgivare föddes i Luleå stift. Jag ser med spänning och glädje fram emot att det äntligen ska bli av, säger Åsa Nyström.

Syftet är att göra unga vuxnas röster hörda i biskopens arbete med hur Svenska kyrkan ska utvecklas och blir mer relevant för unga.

– Jag vet helt enkelt för litet om vad det är att vara ung vuxen i Norrbotten och Västerbotten. Om jag ska leda kyrkan här behöver jag hjälp. Vad är viktigt för er? Hur ser er andliga längtan ut? säger Åsa Nyström.

Biskopens råd för unga vuxna utses för ett år i taget och träffas fysiskt två gånger, med möjlighet till digitala möten däremellan.

– För mig är det viktigt att det finns en bredd i rådet, både vad gäller ålder och geografi, men självklart också att de språkliga minoriteterna finns representerade för att få en spridning i vilken kontext deltagarna har, säger Åsa Nyström.

Ansökningsprocessen pågår fram till och med den 26 november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: No-longer-here/Pixabay
Foto: No-longer-here/Pixabay
Ladda ned bild

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum