Luleå stift, Svenska kyrkan

Biskopen vigde 6 nya medarbetare till tjänst

Dela

Söndag den 11 juni vigde biskop Hans Stiglund en diakon och fyra präster till tjänst i Svenska kyrkan, samt en präst för tjänst i EFS. Den högtidliga vigningsgudstjänsten ägde rum i Luleå domkyrka.

Fr. v. Tommy Persson, Joel Wadström, Rebecka Folkesten, biskop Hans Stiglund, Johannes Lindsund, Linda Jele och Gustav Frosteblad. Foto: Emma Berkman/Luleå stift
 

Solen sken över Luleå när sex nya medarbetare vigdes till tjänst i Luleå domkyrka. I sitt vigningstal talade biskop Hans Stiglund om överraskningarnas Gud som stiger in i vardagen och utmanar oss på olika sätt.
   – Ständigt kommer vi överraskas av Gud som plötsligt stiger ner i vår vardag, hur vi än har det. Ofta när vi minst anar det är Gud där, Gud väjer inte undan för någon livssituation, sa biskop Hans Stiglund och fortsatte:
  – Glöm aldrig bort att ni tillhör Kristi kyrka, också i denna kyrka som ni står i fortsätter Gud att överraska oss, att möta oss med sin nåd och sin barmhärtighet.

Nya medarbetare till Norrbotten och Västerbotten

De sex som vigts till tjänst är Linda Jele, för tjänst som diakon i Piteå församling, Rebecka Folkesten, för placering i Bodens pastorat, Gustav Frosteblad, för placering i Tavelsjö församling, Johannes Lindsund, för placering i S:t Olovs församling, Tommy Persson, för placering i Nederluleå församling och Joel Wadström, för tjänst i EFS Bureåkretsen.

Bakgrund

  • Präster och diakoner är de yrkesgrupper i Svenska kyrkan som vigs till tjänst. Läs mer om kyrkan i Svenska kyrkan på svenskakyrkan.se/utbildningsinstitutet
  • En nyvigd präst tjänstgör som pastorsadjunkt i en så kallad missivförsamling, en särskild introduktionsförsamling, under sitt första år. Därefter är prästen behörig att söka tjänst i Svenska kyrkan. Diakoner är behöriga att tillträda diakontjänster direkt efter vigningen.
  • EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan, med betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Läs mer på efs.nu

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum