Luleå stift, Svenska kyrkan

Biskopens buckla avgörs i Lycksele

Dela

I helgen spelar Svenska Kyrkans Unga i Luleå stift sin innebandyturnering Biskopens buckla. 210 deltagare i 13 lag kämpar om priset, en buckla slagen av biskop Hans Stiglund.

Biskopens buckla är en innebandyturnering och ett läger. Lagen kan exempelvis vinna pris för bästa utklädnad. Foto: Håkan Sjunnesson/Luleå stift
 

Biskopens buckla är ett stort arrangemang för Svenska Kyrkans Unga i Luleå stift. Men det är mer än bara en innebandyturnering.
  – Det kommer vara gudstjänster, stiftet ska berätta om Kyrkovalet 2017 och så kommer det så klart vara vanligt "lägerhäng" på kvällarna där man har chans att umgås med nya och gamla vänner, säger Ellionor Sist, t.f. distriktsordförande.

Priser i många kategorier

Förstapriset är så klart just biskopens buckla, en plåtbit där biskop Hans Stiglund slagit en buckla. Utöver det finns en rad andra priskategorier, som Bästa utklädnad, Bästa hejaklack och Bästa fairplay.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum