Uppsala stift

Biskopskandidaterna frågas ut i Gottsunda kyrka

Dela

Den 9 oktober hålls en offentlig hearing med Carin Åblad Lundström, Karin Sarja, Lars Åstrand, Sven Hillert och Karin Johannesson, de fem som kandiderar till att bli biskop i Uppsala stift.

Hearingen hålls den  9 oktober i Gottsunda kyrka som ligger i södra delen av Uppsala. Efter en gemensam inledning klockan 10.00 frågas kandidaterna ut enskilt. Före lunch är det Carin Åblad Lundström, Karin Sarja och Lars Åstrand. Efter lunch, med start klockan 14.00, fortsätter hearingen med Sven Hillert och Karin Johannesson.

Hearingen leds av Johanna Blomkvist och Dag Tuvelius.

Johanna Blomkvist, tidigare ordförande för Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift är projektledare för lägersamverkan vid Svenska kyrkan Uppsala stift.

Dag Tuvelius, journalist och präst i Svenska kyrkan. är verksam som specialist och utredare vid Svenska kyrkans nationella kansli.

All information om biskopsvalet i Uppsala stift återfinns på www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/biskopsval-2018

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2017-12-31) 789 144 personer varav 62,3 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Ragnar Persenius som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ”Hur lever landsbygden?”23.1.2019 17:36:31Pressmeddelande

Träffa elever på både Knutby och Almunge skola, studiebesök på varuhuset Thuns, After work med företagsmingel, sopplunch i församlingshemmet och ett besök på Ola Gård för att lära sig mer om ekologiskt lantbruk – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Almunge pastorats församlingar under tre dagar nästa vecka. Dessutom gudstjänster och ett offentligt panelsamtal om hur vi vill att vår landsbygd ska leva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum