Uppsala stift

Biskopskandidaterna leder mässor i domkyrkan

Dela

De fem kandidaterna i valet av biskop i Uppsala stift leder var sin kvällsmässa i domkyrka, med ett efterföljande samtal i Katedralcaféet. Det sker den 23-27 september, alla dagar klockan 19.00.

Foto: Magnus Aronson/IKON
Foto: Magnus Aronson/IKON

Datum för mässorna är

  • 23 september, Sven Hillert
  • 24 september, Lars Åstrand
  • 25 september, Karin Johannesson
  • 26 september, Karin Sarja
  • 27 september, Carin Åblad-Lundström


Gudstjänsterna följer domkyrkans ordning för en enkel kvällsmässa och kandidaterna kommer både att leda gudstjänsten och predika. Gudstjänsterna kommer även att teckentolkas.

Efter gudstjänsten följer ett samtal om gudstjänst och förkunnelse, det sker klockan 19.45 i Katedralcaféet, strax intill domkyrkan

Gudstjänsterna kommer att finnas tillgängliga i efterhand på Uppsala stifts webb-plats, www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/biskopsval-2018 där även all information om valet samlas.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson/IKON
Foto: Magnus Aronson/IKON
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2017-12-31) 789 144 personer varav 62,3 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum