Sveriges Allmännytta

Björn Berggren ny energiexpert på Sveriges Allmännytta

Dela

Björn Berggren är ny energiexpert på Sveriges Allmännytta. Han kommer närmast från Skanska Sverige där han under 15 år haft en rad olika roller, senast som utvecklingsledare.

Björn Berggren, energiexpert på Sveriges Allmännytta.
Björn Berggren, energiexpert på Sveriges Allmännytta.

– Vi är självklart väldigt glada för att Björn har valt att ansluta sig till vårt team och jag är övertygad om att medlemsföretagen kommer att få en riktigt kompetent samtalspart i allt från komplexa frågeställningar till nyttiga tips i den dagliga verksamheten, säger Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta.

Björn Berggren har de senaste åren arbetat som utvecklingsledare där han samordnat och drivit utvecklingsprojekt inom byggnadstekniska installationer. Innan dess var han gruppchef för Skanskas energigrupp och har deltagit i en rad spjutspetsprojekt, bland annat netto-nollenergi-bostäder och kontor i Sverige och internationellt.

Björn doktorerade 2019 på Lunds tekniska högskola (LTH) och hans avhandling fokuserade på energi- och fuktprestanda för energieffektiva byggnader, med hänsyn till framtida klimatförändringar.

På Sveriges Allmännytta blir hans fokus energifrågor, bland annat inom ramen för Allmännyttans klimatinitiativ i de delar som rör energieffektivisering och att reducera effekttoppar. Han kommer arbeta med Prisdialogen, Nils Holgersson-rapporten samt ge stöd till Sveriges Allmännyttas medlemmar, inte minst i form av utbildningar.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Sveriges Allmännytta. Jag tror på och gillar den svenska modellen med bra hyresrätter för alla. Likaså ser jag den stora potential som finns bland medlemsbolagen att arbeta med energieffektivisering och minskad miljöpåverkan, inte minst i det befintliga beståndet. Det har redan gjorts mycket och tillsammans kan vi göra ännu mer, säger Björn Berggren.

Björn Berggren började på Sveriges Allmännytta den 4 april.

För mer information, kontakta:

Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef, Sveriges Allmännytta,
08–406 55 10, jonas.hogset@sverigesallmannytta.se

Björn Berggren, energiexpert, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 16,
bjorn.berggren@sverigesallmannytta.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, 
ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Berggren, energiexpert på Sveriges Allmännytta.
Björn Berggren, energiexpert på Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum