RF/SISU

Björn Eriksson omvald för ytterligare två år

Dela

Björn Eriksson valdes som ordförande i ytterligare två år under Riksidrottsmötet. Dessutom valdes tre nya ledamöter in i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen (SISU Idrottsutbildarna), Victoria Escobar, Marie Hedberg och Åsa Llinares Norlin.

Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna FOTO: Fond & Fond
Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna FOTO: Fond & Fond

– Jag känner mig ödmjuk och tacksam för förnyat ansvar och förtroende. Idrottsrörelsen är just nu inne i ett oerhört viktigt skede där vi behöver kraftsamla för en återstart så fler ska hitta och hitta tillbaka till gemenskap och aktivitet i idrotten oavsett var du bor, vilket kön, ålder eller ambitionsnivå. Vi kommer att behöva stöd från stat, regioner och kommuner samtidigt som vi fortsatt måste klara att driva utvecklingen av vårt gemensamma strategiarbete, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsmötet.

Stefan Bessman och Erik Söderberg valdes på omval som ledamöter. Stefan Bessman har varit ledamot i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen sedan 2013 och Erik Söderberg sedan 2017.

– Det känns mycket bra att få möjlighet att påverka idrottens utveckling som ledamot i Riksidrottsstyrelsen och jag brinner för allas lika möjligheter att delta i idrotten och då särskilt för personer med funktionsnedsättningar vilket också är en prioriterad fråga framöver, säger Åsa Llinares Norlin, ny ledamot i Riksidrottsstyrelsen och även ordförande för Parasport Sverige.

Samtliga ledamöter i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen för SISU Idrottsutbildarna: Björn Eriksson ordförande, Tommy Ohlström vice ordförande, Anna Iwarsson, ledamot, Stefan Bessman, Ledamot, Erik Söderberg, ledamot, Lotta Kellander ledamot, Tor-Alf Nilsson ledamot, Tomas Eriksson ledamot, Victoria Escobar ledamot, Marie Hedberg ledamot, och Åsa Llinares Norlin ledamot.

Som Riksidrottsnämndens ordförande valdes Krister Malmsten på omval för ytterligare två år.

På Riksidrottsmötets hemsida kommer beslut att uppdateras efter mötet https://www.rf.se/Arbetsrum/riksidrottsmotet

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-564 52 16


Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna FOTO: Fond & Fond
Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna FOTO: Fond & Fond
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Greentopia samlar musik, idrott och städer för att bidra till klimatneutrala städer 20301.9.2021 14:59:11 CEST | Pressmeddelande

Livemusikbranschen, idrottsrörelsen och svenska städer har gått samman i ett unikt samarbete – Greentopia – för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig. Startskottet för det gemensamma arbetet sker i Helsingborg den 2–3 september. Konkreta arbetssätt och metoder tillsammans med ett gemensamt klimatlöfte driver arbetet mot klimatneutrala städer 2030.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum