Stiftelsen för Strategisk Forskning

Björn O. Nilsson ny ordförande för SSF

Dela

SSF:s styrelse har utsett Björn O. Nilsson, vd för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, till ny ordförande för SSF från årsskiftet.

SSF:s styrelse har utsett Björn O. Nilsson, vd för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, till ny ordförande för SSF från årsskiftet.

Björn har en diger meritlista som tog sitt avstamp i studier och en doktorsgrad i biokemi vid KTH i Stockholm. Han hade sedan flera ledande roller inom bioteknik- och läkemedelsindustrin. Han har ett flertal styrelseuppdrag, bland annat som ledamot i ÅF AB och som ordförande i BioInvent International AB och Svenska Friidrottsförbundet (han var själv en duktig 800-meters löpare i sin ungdom). Björn O. Nilsson är 60 år.

–        Jag känner mig hedrad av att ha blivit utsedd till ordförande i Stiftelsen för Strategisk Forskning. SSF:s uppgift att finansiera forskning som stärker Sveriges konkurrenskraft, känns mycket angelägen. Jag ser fram emot de spännande utmaningar vi har framför oss, säger Björn O. Nilsson. 

2008 tillträdde han som vd för IVA. När Björns första period gick ut, valdes han om för ytterligare en period på sex år, med möjlighet att lämna efter halva perioden, vilket han nu bestämt sig för. Det innebär att han lämnar sin befattning på IVA någon gång under 2017.

–        Det är mycket glädjande att vi lyckats knyta Björn O Nilsson till SSF som vår nya styrelseordförande. Det stärker SSF:s förutsättningar att vara en framträdande aktör när det gäller finansieringen av strategisk forskning i Sverige, säger Staffan Grefbäck, vice ordförande i SSF. 

För mer information kontakta:

Staffan Grefbäck, staffan.grefback@gmail.com, tel 070-269 65 62

Kommunikationschef Eva Regårdh, eva.regardh@stratresearch.se, tel 073-358 16 68

Hämta pressmeddelandet här

Kontakter

Bilder

Om

Stiftelsen för Strategisk Forskning
Stiftelsen för Strategisk Forskning
Box 70483
107 26 Stockholm

08-505 816 00http://stratresearch.se/

Stiftelsen för Strategisk Forskning, SSF, finansierar forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin med ungefär 600 miljoner kronor om året. SSF är en fri, oberoende aktör inom det offentliga forskningsfinansieringssystemet.

Enligt stadgarna ska SSF stödja forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin. Forskningen ska hålla högsta möjliga kvalitet, men också kunna nyttiggöras inom svensk industri och samhället i övrigt.

Följ Stiftelsen för Strategisk Forskning

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen för Strategisk Forskning

SSF utlyser bidrag för rörlighet mellan akademi och industri27.4.2017 15:07Pressmeddelande

För elfte året i rad utlyser Stiftelsen för strategisk forskning bidrag inom programmet Strategisk Mobilitet. Programmet, som inte kräver att man disputerat, förenklar för forskare från industrin eller akademin att arbeta hos den andra parten under en period genom att finansiera lönekostnaden för den som byter. Bidraget kan sökas av forskare från både industri och akademi för att finansiera ett angeläget projekt. Strategisk Mobilitet främjar därmed utbyte och samverkan mellan universitet, högskola och näringsliv och skapar rörlighet mellan olika sektorer. Nya forskningsrön når ut i samhället tidigare och kompetens från olika områden kommer till sin fulla nytta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum