Stiftelsen Skansen

Blå måndag 2 juli - Stockholm swing

Dela

Blå måndag på Sollidenscenen startar i år med Rigmor Gustafsson och Jonas Kullhammar. Svante Thuresson leder programmet tillsammans med husbandmedlemmarna Hans Backenroth, Jocke Ekberg och Mikael Skoglund.

Svante Thuresson. Foto: Pernille Tofte
Svante Thuresson. Foto: Pernille Tofte

Rigmor Gustafsson har släppt 9 CD-skivor sedan debuten 1997. Tre av dem har sålt guld i Sverige. Rigmor har genom åren turnerat runt i världen, mestadels med sin egen trio, men hon har också förekommit i andra konstellationer (Radio String Quartet Vienna, danska Radio Big Band, The Royal Filharmonic Orchestra, svensk Radio Jazz Orchestra). Hon har uppträtt på firandet av Kronprinsessan på det kungliga bröllopet 2010 och vid Nobelprisceremonin 2013.

Jonas Kullhammar är en svensk saxofonist som sedan 1994 medverkat på över 150 skivinspelningar och har fått många utmärkelser och priser, bland annat grammisnomineringar, jazzkatter och Django d'or. När Arne Domnérus fyllde 82 år i december 2006 såg han till att årets Guldsax hamnade i den då 28-årige saxofonkollegan Jonas Kullhammars ägo. Guldsaxen är det stipendium som instiftades inför Dompans 80-årsdag 2004.

Svante Thuresson fick sitt stora genombrott för svenska folket som ”hip man svinaherde” i ”Nygammal vals” i Eurovisionsschlagern i Luxemburg tillsammans med Lill Lindfors. Han har varit medlem i sextetten Gals and Pals och gjort tv- och revyframträdanden i bland annat AB Svenska Ords produktioner och i Povel Ramels Knäppupp-revyer. Han medverkar i ett flertal jazzorkestrar.

Hans Backenroth har spelat med alla de stora. Listan är lång: Putte Wickman, Arne Domnérus, Monica Zetterlund, Bernt Rosengren, Ulf Wakenius, Bosse Broberg och Svante Thuresson, liksom en lång rad internationella artister som Clark Terry, Harry Allen, Toots Thielemans och Ed Thigpen. och han turnerar ständigt runt i Europa, Nordamerika och Japan. Hans Backenroth medverkar på cirka 130 CD. 2009 gav han ut sin första soloplatta, Bassic Instinct, och bildade en egen kvartett bestående av Bernt Rosengren, Jacob Fischer och Roger Johansen.

Joakim Ekberg har jobbat som professionell musiker sedan 14-års ålder och undervisat sedan 18-års ålder. Joakim undervisar vid Musikhögskolan i Piteå, Framnäs folkhögskola, SMI i Stockholm och har även en privat trumskola. Som musiker har han turnerat runtom i världen, medverkat på flera skivinspelningar och jobbat med stora svenska och internationella jazzmusiker. Joakim Ekberg har spelat musik inom många genrer såsom jazz, pop, fusion, rock, soul, latin, samba, klassiskt och storband. Sedan 1985 är han anställd vid Musik i Uppland.

Mikael Skoglund studerade jazzpiano på Kungliga Musikhögskolan. Han spelar bland annat med Claes Janson och Georg Riedel och har varit kapellmästare i olika konstellationer. Som arrangör har han bland annat blivit anlitad av The Real Group och Orphei Drängar.

Bilder

Svante Thuresson. Foto: Pernille Tofte
Svante Thuresson. Foto: Pernille Tofte
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum