E.ON Sverige AB

Blåst i söder och blötsnö i norr – E.ON har beredskap

Dela

Med anledning av att det över stora delar av E.ONs elnätsområden kommer att blåsa hårt eller falla mycket snö under fredagen har E.ON förstärkt beredskapen i berörda områden.

Under fredagseftermiddagen har SMHI utfärdat en klass 2 varning för Skåne och det kan kortvarigt komma vindbyar upp till 27 m/s på sina håll. Det kommer sannolikt även att blåsa hårda vindar över Blekinge, Halland och Kronoberg. Över Jämtland och Västernorrland bjuder vädret på upp emot 30 cm blötsnö lokalt.

- Vi vet inte exakt hur detta kommer att slå utan vi har två avstämningar per dag i detta skede med SMHI för att få en bra bild över var vi ska ha beredskap i fält, säger Christian Andersson, vakthavande ingenjör på E.ON Energidistribution

Områdena i södra Sverige som denna gång är utsatta för hård vind är i mycket stor utsträckning vädersäkrade, Skåne 93%, Blekinge 93,4%, Halland 94,7% och Kronoberg 96,2%, det vill säga nergrävda alternativt har ledningar i luft isolerats för att stå emot till exempel ett träd som faller på den. Till 2023 ska alla E.ONs ledningar över 10 000 volt i Sverige vara vädersäkrade, och det ser man att redan nu har gjort nytta.

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum