Universal Robots

Bli robotexpert på en sommar

Dela

Sommaren är här. En tid då många gör det där man inte hunnit med tidigare och gärna lägger tid på det man är intresserad av och vill lära sig mer om. Universal Robots lanserar nu “Summer School med UR”. Ett tillfälle att under sommaren i lugn och ro förstå automatisering och bli en robotexpert.

Universal Robots (UR) är världsledande inom kollaborativa robotar, cobotar, och vill nu dela med sig av sina kunskaper och lanserar därför ”Summer School med UR”. Genom sommarskolan lär man sig mer om cobotar, i sin egen takt och just där man befinner sig. Deltagarna får tillgång till gratis on demand-material. Dessutom delar branschexperter med sig av tips och kunskap.

Sommarskolan riktar sig till anställda på företag som vill lära sig mer om automatisering. Den pågår under juli och augusti. Eftersom sommarskolan är digital kan deltagarna själva välja var de gör den, när de börjar och i vilken takt de slutför utbildningen. Utbildningen är uppdelad i olika lektioner och tillsammans ger de grundläggande kunskaper som behövs för att programmera en cobot. Efter de första 90 minuterna av lektionerna kommer deltagarna att kunna programmera en av URs cobotar för att utföra enkla uppgifter. Under utbildningen finns det små uppdrag längst vägen och i slutet får deltagaren förutom nyvunnen kunskap även få ett intyg på det.

- Summer School är en unik möjlighet att fördjupa sina kunskaper om cobotar. Vi brinner för automatisering, för att utveckla och förbättra både för verksamheter och människor. Det finns oändliga möjligheter och vill att fler ska kunna ta del av det, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots grundades 2005. Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan den första samarbetsroboten (cobot) lanserades 2008 har företaget växt betydligt och UR-cobotar säljs nu över hela världen.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Polen, Ungern, Rumänien, Ryssland, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko.

  • Teradynes Industrial Automation Group bildades 2020 och inkluderar Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) och AutoGuide. Företagen i Industrial Automation Group använder samverkande automatiseringstekniker för att i grunden förändra tillverkning och materialhantering.

  • År 2020 hade Universal Robots en omsättning på 219 miljoner USD.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Coboten sparar miljoner och hälsan1.10.2021 10:39:26 CEST | Blogginlägg

För att vara konkurrenskraftig inom en mycket konkurrensutsatt bransch är det ett måste för norska Maskinpakking AS att vara automatiserat, flexibelt och pålitligt. Därför valde de för två år sedan att satsa på kollaborativa robotar från Universal Robots. Tack vare cobotarna har företaget sparat 1,5 miljoner NOK årligen och kan konkurrera med priser i Sydeuropa. Dessutom slipper medarbetare lyfta upp till 7 ton per dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum