Värmdö Kommun

Blockförhyrningsavtal med Eknö Hemman i Sandhamn upphör

Dela

Värmdö kommun och Eknö Hemman är överens om att avsluta det avtal som finns om blockförhyrning av lägenheter i Sandhamn. Samtidigt som det kommunala uppdraget i förhållande till en enskild aktör tydliggörs, så kvarstår den gemensamma visionen om ett levande skärgårdssamhälle.

Avtalet har inneburit en avvikelse från övrig uthyrningsverksamhet i kommunen, eftersom de 21 lägenheterna på Sandhamn är de enda bostadslägenheter som hanteras inom den kommunala förvaltningen. En så pass begränsad verksamhet minskar möjligheten att upprätthålla kompetens, strukturer och processer och ger ökad risk för en ineffektivitet.

- Det är positivt att syftet har uppnåtts innan avtalstidens slut 2025. Det finns ingen anledning att vi fortsätter ha denna udda fågel i vår verksamhet när Eknö hemman är beredd att fortsatt följa den intention som fanns med i exploateringsavtalet, säger Deshira Flankör kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

- Den här överenskommelsen är bra ur flera perspektiv. För det första så tydliggör den vårt kärnuppdrag, i en tid som denna, är den signalen viktigare än någonsin. Utöver det så bidrar den till en effektivare verksamhet, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö kommun.

Genom att avtalet avslutas så upphör Värmdö kommun att vara hyresgäst till samfällighetsföreningen Eknö Hemman i Sandhamn. Det ursprungliga syftet med avtalet var att säkerställa att bostadslägenheterna skulle upplåtas på ett sådant sätt att de bidrog till parternas gemensamma vision om ett levande skärgårdssamhälle och att den gemensamma visionen om ett levande samhälle i skärgården kvarstår.

Avtalet upphör gälla den 30 september 2020.

Beslut tas först på kommunstyrelsens möte den 15 april och därefter i kommunfullmäktige.

Möteshandlingar

Nyckelord

Kontakter

Cecilia LejonKommundirektör

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

08-57047153cecilia.lejon@varmdo.se

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum