Idun Barnklinik Kungsholmen

Blod i blöjan

Dela

Hjälp, jag har hittat blodstrimmor i min bebis blöja! Är det farligt?

Doktor Lena svarar:

Ibland händer det att det kommer blod i barnets bajs. Även om det är skrämmande med blod i bajset är det ovanligt att barnet tappat så mycket blod att barnet får blodbrist. Ofta rör det sig om blodstrimmor som skvallrar om en liten, liten skada eller inflammation i tarmen.

Om ditt barn har blod i bajset är det bra att gå till en barnläkarmottagning för att försöka reda ut vad som orsakat blödningen.

Blodet i barnets bajs kan komma från exempelvis sprickor i ändtarmen från hårt bajs. Blodet kan också komma från mamman till det ammande barnet om hon har såriga bröstvårtor. Eller så kan blodet i bajset ha orsakats av inflammation pga komjölksproteinallergi, tarminflammatorisk sjukdom, virusinfektion, en vaccinreaktion, eller utav andra mer sällsynta orsaker.

Om din bebis skulle ha en större mängd blod i blöjan eller är allmänpåverkad, trött, tagen, smärtpåverkad, äter dåligt, inte fyller sina blöjor, ska ni söka barnakuten för en kontroll.

Om ditt barn däremot mår ”okej” eller om barnet ”friats” från barnakuten, kontakta oss på 08-12 10 88 00 / eller be om en remiss till oss, så bokar vi en snar barnläkartid och hjälper er att utreda vad som hänt. Du som är förälder till ett barn 0-12 månader kan också boka en akuttid inom 24 timmar på 1177.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Idun Barnklinik Kungsholmen
Idun Barnklinik Kungsholmen
Sankt Göransgatan 126, 9 tr
112 45 Stockholm

08-12 10 88 00http://www.idunbarnklinik.se

Idun Barnklinik är en privat barn- och ungdommedicinsk mottagning som öppnar i november 2019 med landstingsavtal. Vi består av erfarna barnläkare, barnsjuksköterskor och barnpsykologer. Idun Barnklinik kommer erbjuda barnläkarmottagning, barnsjuksköterskemottagning, KBT vid psykisk ohälsa hos barn/ungdom, ADHD-utredningar från start och så småningom även vaccinationer.

Följ Idun Barnklinik Kungsholmen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Idun Barnklinik Kungsholmen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum