Virta Sverige

BMW lanserar Plug&Charge med Virta – tekniken gör elektrifierad mobilitet smidigare för användare i Europa

Dela

Att ladda bilen med Virta blir snart ännu lättare för BMW-ägare. Den tyska biltillverkaren meddelade under Intercharge Network Conference i Berlin att man lanserar en Plug&Charge-funktion 2023. Möjligheten att använda ett Virta-konto, tillsammans med andra aktörer, var en av de viktigaste demonstrationspunkterna under BMW:s presentation.

I och med att Plug&Charge blir tillgängligt hos BMW 2023 kommer Virta-kunder som kör BMW att kunna ladda vid Virta-laddningsstationer utan att behöva använda ett laddningskort eller en app. Den autentisering som krävs för att starta laddningsprocessen och ta betalt sker automatiskt genom dataöverföring mellan fordonet och laddningsstationen genom att ansluta laddningskabeln. Förutsättningen är att laddningshårdvaran och bilen är Plug&Charge-kompatibel.

- Att Virta är en del av BMW:s Plug&Charge-erbjudande visar att vi spelar en viktig roll i utvecklingen och driften av elektrisk laddningsinfrastruktur på den svenska och europeiska marknaden, säger Martin Lundgren, sales executive Virta Sverige.

ISO15118: Plug&Charge gör laddningen ännu enklare

Standarden ISO 15118 definierar förutsättningar för identifiering med laddningskabeln eller via Wi-Fi, vilket gör det möjligt för laddningsenheten och back-end-tjänsten att identifiera bilen och dess ägare när fordonet är inkopplat. Detta innebär att i slutet av laddningsprocessen faktureras föraren automatiskt.

- Att utveckla smidiga och flexibla kundupplevelser ligger i Virtas DNA, därför är det självklart att ta bort ett steg i laddningsprocessen. För Virtas kunder kommer Plug&Charge innebära att det blir lika lätt att ladda elbilen som telefonen, säger Jussi Ahtikari, CTO för Virta, som själv har deltagit i utformningen av implementeringen på EU-nivå för ISO15118.

Läs mer om Virta Plug&Charge och vårt samarbete med Hubject via vårt nyhetsrum på Virtas webbplats: https://www.virta.global/blog/iso15118-plug-and-charge

Nyckelord

Kontakter

Om

Virta Sverige
Virta SverigeVirta är den snabbast växande leverantören av lösningar för installation, drift och hantering av laddstationer för elfordon i Europa. Företaget grundades i Helsingfors 2013 och är en pionjär inom elektrisk mobilitet och finns i fler än 30 länder i Europa och Asien. Med över 65 000 laddstationer är Virta-nätverket nu det näst största i Europa. Under 2021 utförde över 650 000 registrerade kunder 6,9 miljoner laddoperationer med en effekt på 105 GWh. Detta sparade 113 miljoner euro i fossila bränslen och bidrog till hållbar mobilitet.

Följ Virta Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Virta Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum