Trafikverket

Bo Netz är utsedd till överdirektör på Trafikverket

Dela

Regeringen har utsett Bo Netz till överdirektör på Trafikverket från och med 1 juni. Han kommer att få ansvaret att leda delar av verksamheten under generaldirektör Lena Erixon.

Regeringen har i dag utsett Bo Netz till överdirektör på Trafikverket från och med 1 juni. Bo Netz är i dag överdirektör och ställföreträdande generaldirektör vid Sida. Den 1 juni 2016 tillträder han som överdirektör och ställföreträdande generaldirektör för Trafikverket. Han kommer då att få ansvaret att leda delar av verksamheten under generaldirektör Lena Erixon.

Netz är utbildad nationalekonom och har sedan tidigare erfarenhet av myndighetsledning och finansieringsfrågor, bland annat som departementsråd och chef på Finansdepartementet.

– Nu har Regeringen utsett Bo och jag är nöjd med att både varit med i processen och att vi nu får en mycket bra person med värdefulla erfarenheter för både mig och Trafikverket. Jag har i tidigare position haft en överdirektör som avlastat mig i olika frågor och det har varit en ovärderlig hjälp i det löpande arbetet, säger generaldirektör Lena Erixon.

Kontakter

Kontaktperson

Anna Lihr, kommunikationsdirektör Trafikverket
Telefon: 070-724 61 30

Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum