Bonnier News

Bodil Resare ny chefredaktör för Nya Ludvika Tidning

Dela

Bonnier News Local har utsett Bodil Resare till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Ludvika Tidning. Hon ersätter Fredrika Hillervik som lämnar för att bli redaktionschef och ansvarig utgivare för Dala-Demokraten.

Bodil Resare, tillträdande chefredaktör Nya Ludvika Tidning
Bodil Resare, tillträdande chefredaktör Nya Ludvika Tidning

Bodil Resare har lång erfarenhet av ledande positioner inom svensk lokaltidningsverksamhet, bland annat från Norrbottens Media, Tidningar i Norr och Stampen. Senast kommer hon från rollen som vd för Jämtlands Tidning.

– Jag är jätteglad över att Bodil Resare tackat ja till rollen som chefredaktör för Nya Ludvika Tidning. Med henne får NLT en erfaren publicist med ett starkt engagemang för lokaljournalistiken. Hon förstår möjligheterna med engagerande, lokal journalistik. Hon har drivet och idéerna för att fortsätta, den redan framgångsrika, utvecklingen i Ludvika, säger Cecilia Ekebjär, redaktionell chef, Bonnier News Local.

Bodil Resare lyfter också hon fram den positiva utveckling som Nya Ludvika Tidning haft på senare tid.

– Nya Ludvika Tidning har under de senaste åren vuxit och har med en större redaktion lyckats skapa en tydligare lokal närvaro. Det ska verkligen bli roligt att fortsätta den positiva utvecklingen, säger hon och ger sin bild av lokaltidningens betydelse i samhället.

– En stark lokaltidning är en självklar del av vardagsrummet. En källa till information, diskussion och gemenskap. En orädd vän med stark integritet.

Nya Ludvika Tidning är en av ungefär 40 lokaltidningstitlar som samlas inom Bonnier News Local. Bodil Resare menar att det är en styrka att ha en sådan stor och stabil organisation i ryggen.

– Det är en förmån att få leda en lokal nyhetstidning som ingår i en mediekoncern som har resurser att tillgodose såväl dagens som morgondagens läsare.

Bodil Resare ser fram emot att lära känna tidningens läsare och redaktion. Hon planerar att också bosätta sig i staden.

– Jag har ordnat tillfälligt boende i Smedjebacken, men letar efter något stadigvarande. Gärna i Ludvika då jag gillar att kunna gå eller cykla till jobbet. Helst i närheten av något motionsspår, och med snubbelavstånd till ett gym. 

Hon avslöjar också att Ludvika, där hon tillbringade en del tid som barn, har satt sina tydliga spår i hennes liv.

– Jag lärde mig att läsa i Ludvika. Med god hjälp av Lotta på Bråkmakargatan.

Bodil Resare börjar sin nya tjänst den 1 maj 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bodil ResareTillträdande chefredaktörNya Ludvika Tidning/Bonnier News Local

Tel:070-584 86 67

Bilder

Bodil Resare, tillträdande chefredaktör Nya Ludvika Tidning
Bodil Resare, tillträdande chefredaktör Nya Ludvika Tidning
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News Local omorganiserar - Anna-Clara Welander blir ny Chef redaktionell verksamhet6.4.2022 09:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att kunna möta framtida behov och bli än mer rustade när det kommer till att attrahera en yngre generations läsare, genomför Bonnier News Local en omorganisation. I samband med detta tillträder Anna-Clara Welander rollen som Chef redaktionell verksamhet. Samtidigt skapas en grupp för redaktionell innehållsutveckling. Den nya organisationen ska börja gälla från och med 1 maj 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum