Boinstitutet

Boinstitutet arrangerar coronasäker Almedalsvecka  

Dela

Igår meddelades att Almedalsveckan ställs in. För att rädda planerade bostadssamtal arrangerar istället Boinstitutet en alternativ digital Almedalsvecka med seminarier, eftersnack och mingel på webben.

Adobe Stock Licens Boinstitutet
Adobe Stock Licens Boinstitutet

- Samtalet om bostadspolitik, bostadsbyggande och människors hem får inte avbrytas för att vi sitter i karantän, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet och initiativtagare till den digitala Almedalsveckan.

Arrangörer erbjuds ett tillfälligt hem

På Boinstitutet.se/almedalen kommer Boinstitutet erbjuda de som planerat aktiviteter med bostadstema under Almedalsveckan ett tillfälligt hem, där kommer seminarier sändas live mån, tis och ons (29 juni, 30 juni och 1 juli). Från och med den 8 april kommer de organisationer, företag och andra som planerat och bokat upp seminarier med inriktning på bostäder kunna anmäla intresse för att få en slot-tid för sitt seminarium.

- Att kunna mötas i samtal, dela kunskap och erfarenheter är oerhört angeläget även i tider som de här, i synnerhet för bostadssektorn eftersom tusentals hushåll kommer få svårt att klara sina boendekostnader på grund av coronakrisen. Den drabbar en hel bransch i form av varsel, avbrutna projekt och förmodligen också minskat bostadsbyggande.

- Utöver att diskutera lösningar på kort sikt är det viktigt att få möjlighet att diskutera hur vi kan få fart på byggandet och ekonomin igen när coronapandemin lagt sig, säger Moa Andersson.

Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet

För seminarier där talarna inte väljer att delta via länk från sin bostad och hemort kommer Boinstitutet att erbjuda en studio i centrala Stockholm samt det tekniska stöd som behövs för att göra ett professionellt webbsänt seminarium.

Genom att samla alla bostadsseminarier på en plattform hoppas Boinstitutet kunna erbjuda arrangörer hjälp med marknadsföring av sina programpunkter, som tillsammans med en snygg inramning förhoppningsvis kan få fler att surfa in, lyssna och delta i samtalen.   

- Precis som under vanliga Almedalsveckan tittar vi på möjligheten att arrangera mingel och eftersnack med digitala hjälpmedel. Vi välkomnar alla att anmäla intresse och kontakta oss om ni vill veta mer eller på något sätt vill samarbeta, säger Moa Andersson.

Intresseanmälan

En digital plattform med arbetsnamnet Almedalen C/O Boinstitutet är just nu under uppbyggnad och lanseras inom kort. Från och med 8 april kommer deltagande arrangörer kunna anmäla sig på Boinstitutet.se/almedalen. Där kommer information om evenemanget uppdateras löpande.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Adobe Stock Licens Boinstitutet
Adobe Stock Licens Boinstitutet
Ladda ned bild
Moa Andersson
Moa Andersson
Ladda ned bild

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum