Boinstitutet

Boinstitutet lanserar digital almedalsvecka

Dela

För att rädda de bostadsseminarier som planerats för den nu inställda Almedalsveckan lanserar Boinstitutet Digitala Almedalen, i samarbete med BoKlok. Boinstitutet uppmuntrar samtidigt fler branscher att följa deras exempel och arrangera digitala samtal kring andra samhällsfrågor under veckan.

Coronakrisen har redan fått dramatiska konsekvenser för bostadssektorn och samhällsekonomin. Ur demokratisk synpunkt är det viktigt att politiker, intresseorganisationer, företag och allmänhet får möjlighet att mötas och resonera om lösningarna. Almedalsveckan fyller en sådan funktion menar Moa Andersson, som är initiativtagare till Digitala Almedalen och verksamhetsledare för Boinstitutet.

- Det politiska samtalet kan inte upphöra för att vi sitter i karantän. Det är viktigare nu än någonsin, säger Moa Andersson.

Webb-tv, digitala mingel och seminarier

Digitala Almedalen c/o Boinstitutet, som initiativet kallas, arrangeras i samarbete med Skanska och IKEAs bostadskoncept BoKlok. Fler partners kan tillkomma.

Under tre dagar, 29 juni, 30 juni och 1 juli, kommer Boinstitutet sända live-tv från en studio i Stockholm. Deltagande organisationer erbjuds möjlighet att spela in seminarier och arrangera digitala mingel. Ett digitalt mingel fungerar som en videokonferens med skillnaden att deltagare som möts spontant på minglet kan bjuda in varandra till ett digitalt rum för enskilt samtal, och sedan återgå till gruppdiskussionen som leds av arrangören av minglet.

- Vi kommer rigga en studio som vi lånar ut till organisationer som vill sända ett seminarium. Fördelen med det digitala som besökare är att man inte behöver åka till Visby eller Stockholm för att ta del av innehållet.

Fler branscher är välkomna att ansluta sig

Digitala Almedalen c/o Boinstitutet kommer lyfta bostadsfrågor och angränsande ämnen. Boinstitutet välkomnar samtidigt fler branscher att ta efter och arrangera digitala samtal kring andra samhällsfrågor.

- Andra branscher får gärna starta liknande initiativ, där vi kan samarbeta på ett övergripande plan och hjälpa varandra att få fler att delta i det offentliga samtalet, säger Moa Andersson.

Vill du arrangera ett seminarium, mingel eller bli partner?

Läs mer och fyll i en intresseanmälan här. Anmälan är öppen fram till 30 april. Anmälan och deltagande är kostnadsfritt. För organisationer finns möjlighet att ingå partnerskap. Nuvarande partner till digitala Almedalen c/o Boinstitutet är BoKlok.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet: moa.andersson@boinstitutet.se Tel 076-125 11 01 eller Erik Normark, kommunikationsansvarig: erik.normark@boinstitutet.se Tel 070-361 90 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Adobe Stock Licens Boinstitutet
Adobe Stock Licens Boinstitutet
Ladda ned bild
Moa Andersson Pressfoto Boinstitutet
Moa Andersson Pressfoto Boinstitutet
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum