Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Bok och kex för en inspirerande och god lässtart

Dela

Att ge alla barn en god lässtart är målet för boken ”Hur låter bokstaven?” och Brago Bokstavskex. Tillsammans gör de nu en satsning för att inspirera och visa på hur barns läsinlärning kan stimuleras på ett lekfullt sätt, ett sätt som dessutom har stöd i forskning. Hur det går till visar bokens författare senare i veckan på BARNmässan i Karlstad.

Den träning som ger allra bäst effekt på barns tidiga läsinlärning är att öva på sambandet mellan hur bokstäverna ser ut och hur de ljudas. Det visar forskning om hur barn lär sig läsa.

– Att kombinera Brago bokstavskex med ”Hur låter bokstaven?” blir ett roligt och kreativt sätt att öva just detta på, säger Susanna Cabander, logoped och författare till ”Hur låter bokstaven?”. 

Boken har blivit populär genom att vara en unik ABC-bok som genom sin inbyggda ljudspelare och lättillgängliga pedagogik lär barnen hur bokstäverna ljudas. Genom att ordna en mysig stund med boken och bokstavskexen, kan man skapa ett utmärkt tillfälle att främja läsinlärningen på hos sitt barn.

– Ett sätt att göra det på är att öva på att bygga ihop ord med bokstavskex och ta hjälp av ”Hur låter bokstaven?” för att ljuda fram dem. Man kan börja med enkla ord på två bokstäver och öka till längre ord allteftersom barnet lär sig. Det går oftast överraskande lätt och blir extra roligt när man får äta upp bokstäverna efter att man ljudat dem, säger Susanna Cabander. 

”Hur låter bokstaven?” finns att köpa på Adlibris, Bokus och hos de flesta bokhandlare. Brago Boksstavskex, som är ett fullkornskex med mindre socker i än vanliga kex, finns att köpa i närmaste livsmedelsbutik. BARNmässan i Karlstad pågår mellan 29 – 31 mars. Boken kan köpas på plats och ett paket Brago Bokstavskex följer med på köpet under mässdagarna.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större. Vi är en ledande aktör inom kex, snacks och konfektyr med älskade och starka varumärken som OLW, Naturchips, cheez doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Brago, SMASH!, Panda och Anyday i vår portfölj. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktionsanläggningar finns i Filipstad (snacks), Kungälv (kex/kakor) och Nöbbelöv (potatislager). Bolaget, med ca 600 medarbetare, omsätter ca 1,3 miljarder kronor årligen.

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum