Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Boken Livsviktigt! Kokboken av professor Mai-Lis Hellénius vinner ”Best in the world” i Gourmand World Cookbook Awards i Macao.

Dela

Boken vinner ”Best in the world” i kategorin “Health & Nutrition”. Gourmand World Cookbook Awards kan beskrivas som kokböckernas Oscars. Tusentals böcker från över 100 länder tävlar om titeln ”Best in the World”.

Boken bjuder på en genomgång av den samlade forskningen om mat och hälsa och innehåller över 100 utvalda och hälsobringande recept. Alla tips och recept i boken vilar på en vetenskaplig grund med den traditionella medelhavsmaten i centrum.

Sedan 2010 är den traditionella medelhavsmaten upptagen på UNESCOs världsarvslista och förutom att den är enkel, varierande och fantastiskt god, är den en fin modell för det som den samlade forskningen visar är den bästa maten för ett långt och friskt liv.

Boken släpptes i augusti 2018. Så här kommenterar Mai- Lis Hellénius bokens framgång;


”Forskningen visar tydligt att vi skulle vara så mycket friskare, leva längre och må bättre om vi åt medelhavsinspirerad mat och rörde på oss lite mera varje dag.

 Det behöver inte vara så svårt att leva hälsosamt. Tänk bara tvärtom! Låt det gröna vara maten och fisk, kyckling eller kött bli tillbehör. Var inte rädd för vare sig fett eller kolhydrater, men välj rätt sort. Byt smör mot olja och godis mot frukt, nötter och mandel. Och, minns att varje steg räknas och att det ska vara gott att leva.

Boken är producerad av Holm & Holm Books, och utgiven av Tukan Förlag.

Text/Recept: Mai-Lis Hellénius

Foto: Bruno Ehrs

Stylist/Receptbearbetning: Lise-Lotte Forslin

Form: Lisa Kullberg

Förläggare: Ingela Holm

För mer information kontakta Mai-Lis Hellénius 072-5418335 eller Ingela Holm, Holm & Holm Books, Ingela.holm@holmbooks.se 0705-282472

För mer information om boken och bildmaterial, kontakta Jiwar Roshan, Tukan Förlag, jiwar@tukanförlag.se
 0768-988541

Nyckelord

Bilder

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum