Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Boken som botar svenskarnas okunskap om pensionen

Dela

Hela sju av tio uppger att de har liten eller ingen kunskap alls om pensionssystemet och hur det fungerar, och bara drygt hälften tar del av vad de själva beräknas få i pension. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. I februari kommer de orangea kuverten dimpa ner i brevlådan - bli en av dem som öppnar det!

Vad gör du när pensionssparande kommer på tal? Lämnar rummet? Börjar skrolla på telefonen? Passar på att hämta kaffe?

De allra flesta av oss undviker helst att prata om pensionssparande. Eller ens tänka på pensionssparande.

”Jag är själv inget undantag”, skriver Ola Lauritzson i sin nya bok Bli miljonär som pensionär.  ”Fram tills att jag började skriva den här boken tyckte jag ämnet var ohyggligt avskräckande. Och det trots att jag har ett närmast osunt intresse för aktier och ekonomi med en magisterexamen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Om jag tycker att frågan är tung – hur svårbegriplig kan den inte upplevas av andra?”

I Bli miljonär som pensionär tar Ola Lauritzson tjuren vid hornen och på sitt sedvanligt underhållande och vassa sätt reder han ut begreppen och vad du verkligen behöver ha koll på när det gäller pensionssparande. Och utöver att förklara allt du behöver veta om dagens pensionssystem visar Ola även hur du i tio steg maxar din pension – för att bli miljonär som pensionär!

Ola Lauritzson har en magisterexamen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och sitter i Aktiespararnas förbundsstyrelse. Aktier och ekonomi har alltid varit hans stora intressen och hans senaste bok Aktier – 3 steg till ekonomiskt oberoende blev snabbt en bästsäljare. Ola Lauritzson har även skrivit en rad uppskattade böcker om GI-dieten.

________________

Pdf från Swedbanks pressmeddelande där Sifoundersökningen presenteras finns bifogad. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Formgivaren Oscar Kylberg debuterar som barnboksförfattare17.9.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Formgivaren Oscar Kylberg är känd som ena halvan av designduon Bernadotte & Kylberg som han driver tillsammans med Carl Philip Bernadotte. Tillsammans har de vunnit flera prestigefyllda internationella priser för sin design. I september debuterar Oscar som barnboksförfattare med boken ”Walther & det magiska ordet”. En bok som Oscar både har illustrerat och skrivit. Berättelsen handlar om hans son Walther och är skapad i ett samarbete mellan far och son.

Dörte Hansen kommer till bokmässan12.9.2019 07:07:06 CESTPressmeddelande

Dörte Hansen är en av Tysklands mest omtyckta och bäst säljande författare. Hon är just nu dubbelt aktuell: nya boken Middagstimmen släpps på svenska i september och hon gör sitt första officiella författarbesök i Sverige i samband med bokmässan. Dörte Hansen är en av bokmässans speciellt inbjudna gäster och kommer att delta i två seminarier. Efter besöket i Göteborg kommer hon även att resa till Stockholm.

Han obducerade prinsessan Diana och terroroffer från 11 september29.8.2019 11:14:04 CESTPressmeddelande

Richard Shepherd avslöjar de dödas hemligheter. Han är en av världens främsta rättsläkare och tog hand om såväl prinsessan Diana som terroroffer från 11 september. Men ofta är det de mindre kända historierna som är de mest gåtfulla – ibland rent av bisarra. Varje obduktion är som en deckargåta. Richard Shepherds bok Onaturlig död är en fascinerande och känslomässigt gripande skildring om hans yrkesgärning och liv … bland de döda.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum