RF/SISU

Bokinitiativ till småländska idrottsföreningar

Dela

Alla idrottsföreningar i Småland får nu möjligheten att förstärka klubbkassan i ett speciellt ”bokstödsinitiativ”. Det är tidigare tv-sportkommentatorn Staffan Lindeborg som skänker 100 kronor för varje bok som säljs via föreningarna.

– Det är tomt på idrott i tv-kanalerna, läsandet ökar och alla idrottsföreningar behöver hjälp för att klara krisen. Jag hoppas att vårt lilla initiativ också kan inspirera fler att hjälpa till. Kan man hjälpa till på något sätt så ska man göra det, säger Staffan Lindeborg.

Lindeborgs bok ”Matcher och Mästerskap, Minnen och Möten” gavs ut i november och första upplagan sålde slut redan före jul. Elva gästförfattare medverkar i boken, bland andra Glenn Strömberg, Thomas Wernerson, Bengt Baron och Maria Wallberg.

– En annan gästförfattare är min barndomsvän Måns Larsson. Vi båda bildade och drev en bordtennisklubb i Hovslätt när vi var i de yngre tonåren. Det var träning och matcher, men också styrelsejobb, säger Staffan Lindeborg.
– Ekonomin skapade dock ibland större problem än motståndarna…

”Bokstödsinitiativet” genomförs i samarbete med RF SISU Småland och Smålands Fotbollförbund.
– Idrottsförbunden har en mycket viktig roll för att stödja föreningarna att klara alla utmaningar som finns i dessa tider, säger Staffan Lindeborg.

Rickard Strandberg, distriktsidrottschef på RF-SISU Småland, säger:
– Det var självklart för oss att vara en del i det här projektet, och framför allt är det ett fantastiskt initiativ av Staffan. Jag har själv tagit del av boken och man bjuds på många härliga idrottsberättelser.

Kontaktperson:
Rickard Strandberg
Distriktsidrottschef
Telefon: 070-576 90 30
E-post: rickard.strandberg@rfsisu.se

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Småland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum