Statens medieråd

Bokmässan: Datorspel är fult, böcker är fint? Statens medieråd bjuder in till livepodd

Dela

Spela datorspel är fult, läsa böcker är fint och datorspelande är dåligt för läsandet. Så låter det ofta i debatten. Men kanske kan litteraturen lära sig något av spel som fångar miljoner människor runt om i världen?

Spela datorspel är fult, läsa böcker är fint  och datorspelande är dåligt för läsandet. Så låter det ofta i debatten. Men kanske kan litteraturen lära sig något av spel som fångar miljoner människor runt om i världen? 

Detta diskuteras i en livepodd på Digitala scenen på Bokmässan i Göteborg den 25 september klockan 10.00–10.50. Podden kommer att bli avsnitt 4 av Statens mediepodd.

Medverkande:

Jonas Linderoth , professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid Göteborgs universitet

Åsa Roos, spelutvecklare

Jonas Thente , litteraturredaktör på Dagens Nyheter

Johnny Lindqvist , projektledare Statens mediepodd (programledare).

Mer information http://www.bokmassan.se/sv/program/arets-program/?eventid=11253

Tidigare avsnitt av Statens mediepodd http://www.statensmedierad.se/Publikationer/Poddar/

Kom gärna och lyssna, eller kontakta oss på Statens medieråd direkt kring frågor som rör medie- och informationskunnighet, MIK. Vi som är på plats i Göteborg är:

Ewa Thorslund , direktör, 070-638 06 11, ewa.thorslund@statensmedierad.se

Helena Dal , verksamhetsansvarig medie- och informationskunnighet, 076-505 14 65,helena.dal@statensmedierad.se .

Ulf Dalquist , forskningsansvarig, 08-665 14 66, ulf.dalquist@statensmedierad.se

Johnny Lindqvist , projektledare No Hate Speech Movement och Statens mediepodd, 070-455 14 30,johnny.lindqvist@statensmedierad.se .

Enklare, tydligare, snabbare. Snart lanseras Statens medieråds nya webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Om

Statens medieråd
Statens medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år.

Följ Statens medieråd

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Statens medieråd

”En bild säger mer än tusen ord”- Statens medieråd ger unga verktyg att avslöja könsnormer i bildspråket12.12.2017 06:00Pressmeddelande

Varje dag möts vi av otaliga mängder bilder. Vad som syns och inte syns kan påverka vilka röster vi tar på allvar. I spåren av #metoo efterlyser skolelever utbildning och redskap för hur samhället kan skildra individer mer jämställt. Nu presenterar Statens medieråd ett nytt omfattande material om osynliga strukturer i bildspråket, riktat till pedagoger på högstadiet och gymnasiet.

Smarta mobiler behåller sin statusroll1.12.2017 11:03Pressmeddelande

Familjens inkomst och utbildningsnivå spelar en fortsatt viktig roll för barns tillgång till och användning av medier. I Statens medieråds rapport Ungar & medier: demografi från 2015 visade resultaten att tillgång till medieteknik i hemmet hade en tydlig koppling till familjens inkomst. Detta bekräftas nu även i 2017 års undersökning. Exempelvis använder barn till föräldrar med både låg utbildning och låg inkomst internet allra minst medan barn till föräldrar med låg utbildning och hög inkomst använder internet allra mest.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum