Apollo

Bokningsrekord samtidigt som fler länder lättar på inresekrav.

Dela

Spanien, Cypern och Italien ansluter till de länder som gör det lättare att resa in till landet. Även krav på munskydd har lättat runt om i Europa.

Napa Mermaid Hotel & Suites, Cypern
Napa Mermaid Hotel & Suites, Cypern

Även Spanien, Italien och Cypern underlättar nu för inresa och har nu tagit bort krav på covidbevis samt inreseformulär för inresande från EU. Nu går det att resa till Grekland, Kroatien, Albanien, Spanien, Italien och Cypern utan covidbevis eller test. Flera länder lättar också på kravet av munskydd.

Försäljningen av resor ligger på rekordnivåer även om man jämför med samma period före pandemin. Paketresor är en trygg reseform och Apollo ser fortsatt ett inflöde av nya kunder efter pandemin som väljer trygghet och enkelhet nu när de ska ut och resa igen. De mest populära resmålen just nu är trygga populära resmål i Europa. 

1. Kreta

2. Rhodos

3. Cypern

4. Kroatien

5. Malaga

- Allt fler väljer trygg boknings- och reseform nu efter pandemin. Man vill veta att man kommer iväg och hem och föredrar också den trygghet som paketreselagen ger. Trygghet och säkerhet finns fortfarande prioriterat när vi väljer hur vi bokar och reser säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef Apollo.   

Resmål som klättrar på listan är inte oväntat mer prisvärda resmål som Albanien, Turkiet och Bulgarien samt även nyheter såsom ön Limnos i Grekland. De tydligaste trenderna är fortsatt önskan om en aktiv semester med sporthotell i fokus samt att man vill resa i stor grupp med vänner och familj. 

Bilder

Napa Mermaid Hotel & Suites, Cypern
Napa Mermaid Hotel & Suites, Cypern
Ladda ned bild

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Nyrekryteringar i ledningen, nya sporthotell och försäljning på högre nivåer än innan pandemin.23.6.2022 10:14:47 CEST | Pressmeddelande

Apollo som är en del av DER Touristik med starka REWE group som ägare konstaterar att vårens försäljning lyfter över de nivåer som fanns innan pandemin och förstärker organisationen ytterligare för framtiden. Försäljningen under första delen av 2022 har legat över försäljningen 2019 och Apollo ser att återhämningen är på väg efter pandemin. Trenderna inom resandet är fortsatt trygga destinationer och en aktiv semester. För att möta den starka efterfrågan på aktivitet under semestern öppnade Apollo under maj månad därför två nya sporthotell i Grekland; Porto Myrina -powered by Playitas på ön Limnos samt Levante - powered by Playitas på Rhodos. Under våren har också företaget valt att stärka ledningen med branschens främsta kompetens. Johan Mägi finns nu i rollen som Commercial Development Director och kommer senast från ledande befattningar inom försäljning, produkt samt lojalitet på SAS och SJ. - Jag ser fantastisk potential i Apollos produkt och ser verkligen fram emot att få utveckla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum