Ticket

Bokningsuppgång - vårens mest populära weekendresmål

Dela

Trots osäkerhet kring coronavirusets spridning i Europa ökar antalet weekendresor i vår med 2,5 procent. Mest populära storstad att möta våren i är Paris, tätt följt av Amsterdam. Båda dessa klassiker minskar dock bokningarna jämfört med i fjol, medan Istanbul, Berlin och Lissabon ökar mest, enligt ny statistik från Ticket.

Att resa iväg på en weekendresa under mars, april eller maj har länge varit populärt bland svenska resenärer. Coronavirus till trots ökar antalet weekendbokningar med 2,5 procent för resor mellan mars-maj, jämfört med samma period under våren 2019. Skillnaden i antalet bokningar mellan Paris och Amsterdam är extremt liten, men det är fortfarande betydligt fler svenskar som väljer just Paris eller Amsterdam jämfört med övriga resmål på topplistan. Men den nyare favoriten Lissabon fortsätter locka, och ökar antalet resebokningar med drygt 34 procent. Det är dock den europeisk-asiatiska smältdegeln Istanbul som är vårens stora weekendraket, och antalet resebokningar till Istanbul med resa under mars – maj ökar med knappt 70 procent.

- Istanbul är en fantastisk weekendstad, med otroligt mycket att upptäcka. Blandningen av Europa och Asien är slående, det finns många sevärdheter som Hagia Sophia, Blå Moskén och Grand Bazaar – för att nämna några – att upptäcka, och restaurangscenen är i världsklass, tipsar Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Även en annan älskad klassiker, Berlin, gör en tydlig återkomst i vår (+ 60 procent). Lagom avstånd och många, varandra helt olika, områden att upptäcka gör Berlin till en ständig favorit när det gäller weekendresor – oavsett säsong.

Mest populära weekendresmål 2020

  1. Paris (1)
  2. Amsterdam (2)
  3. Lissabon (5)
  4. London (3)
  5. Prag (6)
  6. New York (4)
  7. Istanbul (9)
  8. Rom (7)
  9. Berlin (ny)
  10. Aten (ny)                      

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 1 mars 2020 med avresa den 1 mars – 31 maj 2020.

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Krav på coronatester och hälsodeklarationer vid resor i coronatider9.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

Efter att UD den 30 juni hävde sin avrådan för resor till 11 länder så har resebokningarna stadigt ökat igen. Resmålen kan dock fortfarande ha olika regler och restriktioner för svenska resenärer, och krav på coronatester på flygplatsen eller att man måste fylla i onlineformulär innan man reser till landet skapar förvirring bland svenska resenärer, rapporterar resebyrån Ticket.

Osäkerhet kring corona ger uppsving för charter och paketresor7.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

UD hävde den 30 juni sin avrådan för resor till 11 länder, och under juli börjar charterbolagen återigen flyga till de populära sommarresmålen i Spanien, Grekland och Kroatien. Osäkerheten kring vad som gäller har samtidigt lett till att nästan 40 procent av semesterresenärerna väljer att boka charterresa eller paketresa istället för att boka flygbiljetten och hotellet separat, visar statistik från resebyrån Ticket.

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum